Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

De hoogtepunten van Vietnam

Vietnam is een prachtig land met een bijzondere geschiedenis. De landbouw is goed ontwikkeld en rijst is het belangrijkste product, maar ook kom je veel koffieboeren tegen. Door de uitgestrekte lengte van het land is het klimaat in het zuiden anders dan in het uiterste noorden. Over het algemeen kun je in veel maanden goed van zuid naar noord reizen of andersom. Onderweg zie je tropische stranden, oude steden, bijzondere tempels en een geweldige natuur. Hierbij de hoogtepunten die je eigenlijk niet mag missen tijdens je Vietnam reis.

Saigon (Ho Chi Minhstad) In het zuiden kan je niet om Saigon heen. De grootste stad van het land ligt aan de rand van de Mekong Delta en dichtbij het bijzondere tunnelcomplex van Củ Chi. Een immens netwerk van ondergrondse tunnels die tijdens de Vietnamoorlog werden gebruikt door Vietnamese strijders tegen de Amerikanen. De tunnels zijn een bezoek meer dan waard.

Nha Trang Tijdens je reis door Vietnam mag een aantal dagen strand eigenlijk niet ontbreken. Nha Trang is een echte strandbestemming en beschikt over een aantal prachtige stranden. Dichtbij Nha Trang kun je tevens goed snorkelen en duiken bij whale island. De lokale duikscholen helpen je graag.

Hoi An Wanneer je je reis naar het noorden vervolgt kom je in het prachtige (iets wat toeristische) Hoi An. Het is een klein plaatsje, maar het beschikt over veel hotels en guesthouses. Je zult hier dan ook nooit alleen zijn. Het oude centrum van de Hoi An staat op de werelderfgoed lijst van Unesco en is een prachtige mengeling van oude gebouwen uit verschillende Aziatische bouwstijlen.

Hanoi Verder noordelijk kom je in de hoofdstad Hanoi. Een prachtige stad en in tegenstelling tot Saigon relatief rustig. Ook hier scheuren weer duizenden brommers en scooters door de smalle straatjes waar de Vietnamezen op elke straathoek zitten te eten. Naast het bezoeken van de stad en bezienswaardigheden zoals het Mausoleum van Hồ Chí Minh is Hanoi ook de toegangspoort tot Halong bay en Sapa.

Halong Bay Halong Bay is baai in het noorden van Vietnam, dichtbij Hanoi. De baai ligt bezaaid met duizenden kalkstenen eilanden die steil uit de zee rijzen. Tussen de eilanden door is het prachtig varen op een van de vele Aziatische boten die het gebied doorkruizen. Bezoek een viskwekerij, ga zwemmen en geniet van de bijzondere zonsonder- en opgangen in dit prachtige werelderfgoed gebied.

Sapa Dicht tegen de Chinese grens aan ligt het idyllische Sapa. Een klein bergdorpje waar rondom de traditionele Hmong wonen. Vanuit Sapa kun je prachtige wandeltochten en trekkings door de omgeving maken, waarbij je snachts bij de lokale bevolking kunt overnachten. Afhankelijk van de duur van de trekking is een aantal dagen in Sapa zeker aan te raden. Als afsluiting van je reis door Vietnam reis je van Sapa per trein weer terug naar Hanoi.

https://www.vnc.nl/bestemming/vietnam-reizen/482/home