Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Het voorjaar komt eraan. Vissen!

Het wordt al sneller licht, de vogels hoor je al vroeg fluiten en de eerste knoppen zijn zichtbaar in bomen en struiken. De lente staat voor de deur en zo ook het nieuwe visseizoen 2020. 

Het vangen van de eerste karper van het jaar kan soms taai zijn. Het waterleven komt later namelijk later op gang door de nog lage watertemperatuur. Toch is het mogelijk om snel de eerste karper in je landingsnet te laten glijden, als je goed zoekt. De karper kan namelijk massaal gevonden worden in de windluwe en ondiepe delen van het water. En met ondiep, bedoelen we ook echt ondiep. Zelf in 40 centimeter water kunnen de grootste karpers van het water huizen. Dit zeer ondiepe water warmt snel op, en is vaak enkele graden warmer dan het omliggende water. De ideale plek om onze vallen te plaatsen. Maar hoe ga je nu te werk?

 

Het aanleggen van een grote voerplek in deze ondieptes betekend al snel het einde van je vangstkans. De karper eet namelijk nog weinig door de lage watertemperatuur en zal een voerplek zelfs uit de weg kunnen gaan. Wat wel geschikt is, is een strategisch geplaatste karperhengel tussen het riet met bijvoorbeeld een enkele fluo pop-up boilie. Eventueel kan de aantrekkingskracht van de fluo pop-up nog verder versterkt worden met een flavour, handje hennep of pellets. Wat betreft keuze van karperonderlijn adviseren we nu te vissen met een chod-rig. Met deze rig is de kans op bodemvuil op de haak minimaal en maakt het mogelijk om met licht lood te vissen. Dit lichte lood zal niet zo diep in de bodem zakken en schrikt de karper niet snel af bij het inwerpen. Als de eerste paar karpers over de pop-up heen zijn gezwommen, is het verstandig in te halen en een andere kleur of andere smaak pop-up in te zetten. Dit kleine verschil kan veel uitmaken op het al dan niet vangen van één of meerdere karpers. 

 

Bij sportvisgigant geven we je graag meer advies over het vissen op karper, roofvis en witvis. Hopelijk zien we je tegemoet.

 

Veel succes! Team Sportvisgigant.

 

https://www.sportvisgigant.nl/