Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Skischoenopmaat.nl, omdat je het verdient

Wij vinden eigenlijk dat je nooit voetklachten mag hebben tijdens het skiën, en daarom bieden wij van skischoenopmaat.nl dus skischoenen op maat. Het is eigenlijk nooit gezond wanneer je ergens pijn ervaart. Daarom kunnen onze gediplomeerde podoloog en gecertificeerde bootfitter je helpen om de juiste skischoenen op maat te vinden. Skiën zal namelijk nooit meer hetzelfde voelen wanneer je het doet in schoenen die het beste aansluiten op je voeten. Voetlichten tijdens het skiën zijn eigenlijk ook niet de bedoeling, en daar willen we je vanaf helpen.

Wanneer naar skischoenopmaat.nl?

Wanneer is het nodig om naar skischoenopmaat.nl te komen? Wanneer een of meerdere van de volgende symptomen je bekend voorkomen, wordt het tijd om te gaan kijken naar skischoenen op maat. Heb je wel eens last van branderige voorvoeten, dove of tintelende tenen, kramp onder de voetboog of een beknelde kleine teen na het skiën? Dan wordt het tijd om je voetklachten te gaan verhelpen. Wanneer je langskomt in onze winkel werken we in zes stappen naar een vakantie zonder pijn.

Stap 1: intake en voetanalyse

De eerste stap is beoordelen en analyseren. Eerst kijken we naar jouw persoonlijke informatie zoals de skistijl, het niveau waar je op skiet en eventuele klachten. Daarna meten we je voeten op, zodat we weten hoe groot de schoenen moeten worden. Vervolgens laten we een analyse los op de voet, we kijken dan naar de dorsale flexie, de voetflexibiliteit en voetvorm. Tot slot bekijken we ook jouw stand tijdens het skiën, vooral de knieën en het onderbeen.

Stap 2 & 3: 3D en 2D voetscan met probleemanalyse

Wanneer we de best passende skischoen willen maken, dan hebben we een 3D voetscan nodig zodat we precies weten wat waar zit en hoe de schoen om je voet heen gaat zitten. Een 2D voetscan is dan nodig om te kijken waar de meeste druk zit wanneer je staat. Vervolgens gaan we analyseren waar de problemen precies zitten, omdat we nu alle informatie hebben die we nodig hebben. Vervolgens maken we in stap 4 tot en met 6 skizolen op maat, laarzen op maat en hoef je alleen nog maar op vakantie te gaan!