Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Zonder muggen op de camping dankzij deze tips

 

Onze vakantie, we kijken er allemaal halsreikend naar uit. De ene gaat lekker op vakantie naar het buitenland, terwijl de ander het in eigen land zoekt. Tal van vakantieplekken genoeg in eigen land te vinden. Zo kan je bijvoorbeeld genoeg leuke campings vinden om er een fijne vakantie van te maken. Met een camping gaan natuurlijk ook wel een paar ongemakken samen, zoals ongewenste dierenbezoeken. Denk maar aan die vervelende muggen en andere insecten die zich weer vertonen. Gelukkig zijn er in dit artikel een aantal tips te vinden om van een zorgeloze en mugloze vakantie te kunnen genieten. Denk aan een anti muggenlamp, DEET en de ouderwetse vliegenmepper.

 

Smeer je in met DEET

 

Anti mug middelen zijn er gelukkig meer dan genoeg. Wanneer je bij de drogist naar anti mug middelen vraagt zal deze je hoogstwaarschijnlijk een spray geven waarin DEET verwerkt zit. Wel opletten, want er mag niet meer dan 50% DEET in het product verwerkt zitten. Let ook op dat je zo’n spray niet als huidverzorging gaat gebruiken, DEET kan namelijk een irriterende reactie geven op de huid. Altijd voorzichtig blijven is dus de boodschap!

 

De ouderwetse vliegenmepper

 

Wanneer je geen zin hebt om geld uit te geven aan het bestrijden van muggen, dan kan je ook de ouderwetse vliegenmepper gaan gebruiken om muggen dood te slaan. Het nadeel daaraan is dan weer dat, wanneer je dit gebruikt om een mug op de muur mee dood te slaan, er sporen achter blijven op je muren. Om deze situatie te kunnen vermijden, bestaan er ook elektrische vliegenmepppers, die er voor zorgen dat insecten niet tegen de muren blijven plakken. Een vliegenmepper is natuurlijk niet gratis en kost ook geld, maar op deze manier blijft je uitgave toch tot het minimum beperkt.

 

Anti muggenlamp camping

 

Wanneer je naar de camping gaat dan bestaat er gelukkig een anti muggenlamp voor de camping. Deze kan je eender waar gebruiken, ook dus op een camping. Een anti muggenlamp zorgt er voor dat de mug wordt aangetrokken door het UV licht dat er in verwerkt zit. De mug wordt dus naar de lamp geleid en geraakt zo geëlektrocuteerd. Het kan ook zijn dat je een anti muggenlamp hebt die een kleefplaat heeft of een afzuigsysteem. Bij een afzuigsysteem, worden de muggen naar de lamp gezogen en blijft deze achter in een bakje in de lamp. Ze zullen daar sterven aan uitdroging. Bij een kleefplaat in de lamp, blijven de muggen plakken aan de plaat waardoor ze niet meer weg kunnen.