Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

De beste manier om op een duikvakantie te gaan

Waar genieten gepassioneerde duikers en hobby watersporters in het bijzonder van hun vakantie? Populaire duikgebieden en bestemmingen in de directe omgeving van legendarische duikstekken zijn over de hele wereld te vinden met een all inclusive vakantie. Als je eenmaal in de onderwaterwereld bent gedoken, ben je maar al te graag op zoek naar aanwijzingen en verken je de flora en fauna van de zeeën en oceanen tijdens het duiken of excursies met snorkels.

All inclusive vakantie: Waarom een duikvakantie?

Een duikvakantie is niet alleen geschikt voor ervaren onderwateravonturiers, maar ook voor beginners. In veel vakantieregio’s, die vooral voor duikers aantrekkelijk zijn, worden ook cursussen voor beginners aangeboden. Daarnaast biedt het avontuur ook wrakduiken, een echte verrijking van het all inclusive vakantie reisaanbod.

Duiken wordt een bijzondere fascinatie als je de kans krijgt om indrukwekkende zeewerelden ver weg van huis te ontdekken tijdens een all inclusive vakantie. Bestemmingen die bijzonder aan te bevelen zijn voor een duikvakantie zijn overal ter wereld te vinden. Maar niet alleen koraalriffen en andere bewijzen van de indrukwekkende onderwaterwereld in het zonnige zuiden behoren tot de gewilde duikgebieden. Avonturiers zullen bijvoorbeeld ook genieten van fascinerende duiktrips in het hoge noorden van Europa.

Waar kan ik een goedkope duikvakantie boeken?

Duiken en snorkelen naar hartelust op vakantie is bijvoorbeeld waar het in de Rode Zee om draait. Wie naar Egypte reist met een all inclusive vakantie, vindt bijvoorbeeld in Hurghada en omgeving veel duikstekken en excursiemogelijkheden voor watersportliefhebbers. Het toeristische centrum Sharm El Sheikh behoort tot de Egyptische bolwerken voor een duikvakantie. Ook Europese reisregio’s zoals de Middellandse Zee nodigen met vele charmante kuststroken uit tot interessante duiken.

Verre all inclusive vakantie om te duiken

Als je het meer exotisch wil, kun je duikcursussen nemen in Australië, een bewogen vakantie op de Malediven of bijvoorbeeld op de eilanden van Hawaï. Een van de beroemdste duikgebieden ter wereld is gelegen in het Australische noordoosten. Het Great Barrier Reef in de Koraalzee is ook een van de bijzondere attracties van Australië en staat sinds 1981 op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Met de wens om een ontspannende en tegelijkertijd interessante duikvakantie door te brengen, zijn eilandparadijzen zoals de Malediven en Hawaï regelmatig de eerste keus. De diepblauwe wateren van de Indische Oceaan en de Stille Oceaan worden verbonden door vele dier- en plantensoorten die de wereld onder het oppervlak zo uniek maken. Check nu een all inclusive vakantie om te gaan duiken.