Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Hoe te besparen op salarisadministratie

Salarisadministratie vergt veel tijd en geld. Organisaties letten tegenwoordig steeds scherper op de overheadkosten van verschillende afdeling. Dit doen zij door te kijken of er geld bespaard kan worden op deze afdelingen. Bij de salarisadministratie kan er bijvoorbeeld nog aardig wat geld bespaard worden.

Veel bedrijven hebben de keuze gemaakt om hun personeelsbestand in te krimpen door de economische situatie van de afgelopen jaren. Veel grote bedrijven hebben dan ook een eigen salarisadministrateur in dienst, maar met minder werknemers nemen de kosten van de salarisadministratie toe. Een salarisadministrateur maakt gebruikt van verschillende software en hardware om zijn of haar werk het best uit te kunnen voeren. Een salarisadministrateur in dit geval ontslaan is niet altijd de verstandigste keuze. Wat wel verstandig is om de verschillende processen rondom de salarisverwerking beter in te richten. Zo kan er nog steeds bespaard worden op de kosten in dit proces. Afhankelijk van verschillende situaties zijn er een paar stappen om slim te kunnen besparen op de kosten van de salarisadministratie:

Je kunt de software in de cloud zetten. Door dit te doen hoef jij zelf de hr software niet up te daten, omdat de leverancier dit al voor je doet. Het scheelt veel tijd en het is niet nodig om speciale hardware aan te schaffen en/ of te onderhouden, want de software kan op elke pc of laptop draaien die verbonden is met het internet.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om je werkzaamheden uit te besteden. Dit is vooral het geval als je geen eigen salarisadministrateur in dienst hebt of als er onvoldoende kennis is over de salarisadministratie. De werknemers kunnen zich zo richten op hun eigen belangrijke taken en je hoeft je geen zorgen te maken over de salarisadministratie, omdat dit voor je gedaan zal worden door een professional. Ook hoef je met deze manier geen rekening te houden met het onderhouden van wet- en regelgeving, want dit wordt ook voor je gedaan.

http://www.cbbs.nl