Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Mountainbike verlichting, maak jij er al gebruik van?

Mountainbike verlichting, maak jij er al gebruik van? De zomer is voorbij en de donkere dagen staan weer voor de deur. De fanatieke mountainbiker trekt er graag op uit en laat zich niet weerhouden van deze donkere tijden. Daarom is het belangrijk om na te denken over je verlichting op de fiets. Beschik jij al over de goede verlichting en wat is nou daadwerkelijk belangrijk? In dit artikel zullen wij meer vertellen over het belang van een goede fietsverlichting.

Opvallen in het donker met mountainbike verlichting

In het donker wil je natuurlijk opvallen. Je wilt namelijk voorkomen dat je het overzicht op de fiets kwijt raakt en mogelijk verzeild raakt bij een ongeluk. In dat geval moet je nadenken over je verlichting. De wegen zien er in het donker en in de wintermaanden anders uit dan gebruikelijk. De high power LED verlichting van MTBLampshop.nl is daarbij een aanvulling voor in het donker. De mountainbike verlichting zorgt ervoor dat je altijd voorzien bent van voldoende licht. Deze verlichting stelt je in staat om de wegen beter te lezen. De lamp geeft zelfs zoveel licht dat het zelfs mogelijk is om een nachtelijke rit te maken. Kortom: deze mountainbike verlichting is een mooie aanvulling.

Voorkom onnodige ongelukken in het donker

Nederland is een echt fietsland en veel mensen maken daarom ook gebruik van dit rijtuig. Zo’n 38% van de Nederlands bevolking gebruikt echter geen fietsverlichting of reflectoren op de fiets. Ook mountainbikers vallen hieronder. De kans op een fietsongeval in het donker is acht keer groter dan gebruikelijk. Als mountainbiker is het daarom verstandig om dit voor te zijn. Zorg er daarom voor dat je een goede mountainbike verlichting hebt en dat je zichtbaar bent in het donker. Hiermee voorkom je onnodige ongelukken en ongevallen. Je wilt natuurlijk zolang mogelijk van je hobby genieten.

http://www.mtblampshop.nl/