Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Waarom indoor roeien?

Roeien op een roeitrainer is heel goed voor je. Dat kan in een sportschool maar ook thuis. Het voordeel van een work-out op de roeitrainer is dat je heel veel spiergroepen traint. Zowel je benen, rug- en buikspieren als je armen en schouders. Dat zorgt er ook voor dat je in korte tijd relatief veel calorieën verbrand. Omdat je al die spieren aan het werk moet zetten moeten je hart en longen ook hard aan het werk. De spieren moeten immers brandstof en zuurstof toegevoerd krijgen om hun  werk goed te kunnen doen. Doordat er geen schokbelasting op je spieren optreed is de kans op blessures heel klein.

Roeimachine aanschaffen

Je kan dit op de sportschool doen, maar je kan ook voor thuis een roeimachine aanschaffen. Er is zoveel keuze op de markt en als je goed je best doet dan loop je misschien wel tegen een goede roeitrainer aanbieding aan. Een andere manier is even te wachten en een roeitrainer Black Friday deal te scoren. Het voordeel van een indoor roeier thuis te hebben is dat je niet meer heen en weer naar de sportschool hoeft en op ieder moment van de dag dat het jou uit komt even kunt gaan roeien. Ben je gewend na het eten even een wandelingetje te doen maar is het bar slecht weer? Dan kan je als alternatief een workout op de roeitrainer doen.

Voor iedereen!

Een roeitrainer is eigenlijk voor iedereen geschikt. Jong of oud, man of vrouw, dik of dun, fanatieke topsporter of beginnend recreant voor iedereen is het mogelijk op zijn of haar niveau te bewegen. Uiteraard zal je afhankelijk van jouw wensen een roeitrainer uit moeten zoeken die past bij jouw eisen. Dat kan best wel eens lastig zijn, er is namelijk heel veel keuze. Op roeitrainer365.nl kan je heel veel informatie vinden over roeimachines.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Indoorroeier