Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Hoogtepunten Noordereiland Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een land voor de echte natuurliefhebber met een overweldigende natuurlijke schoonheid. Beide eilanden hebben ieder hun eigen bijzonderheden. Het Zuidereiland staat bekend om de groene weilanden,  prachtige fjorden, hoge bergen en mooie stranden. Het Noordereiland is vooral heuvelachtig met bijzonder glooiende landschappen en met als uitschieter de hoge kraters van het Tongariro National Park. Tijdens een rondreis Nieuw-Zeeland sta je telkens weer versteld van de mooie uitzichten en ontmoetingen.

Tongariro National Park
Het Tongariro National Park is een van de spectaculairste nationale parken dat je eigenlijk niet mag missen tijdens je reis op het noordereiland van Nieuw-Zeeland. De grenzen van het park zijn omgeven door groene bossen en uitgestrekte weilanden, maar het hart wordt gevormd door drie actieve vulkanen: Mount Ruapehu, Mount Ngauruhoe en Mount Tongariro. De fantastische Tongariro Alpine Crossing is dé manier om het park te voet te verkennen. Je wandelt in zo’n 8uur over een bijna twintig kilometer lang pad tussen Mount Ruapehu en Mount Tongariro. Via groene zwavelmeren eindig je later weer in de groene bossen. Het is een onwerkelijke en mysterieus maanlandschap. Niet voor niets diende Mount Ngauruhoe als decor voor Mount Doom in de filmtrilogie Lord of de Rings.

Auckland
Hier begint of eindigt vaak je Nieuw-Zeeland reis. Maar vergeet vooral niet de stad te bekijken. Hoewel veruit de grootste stad van het land is het een opmerkelijk rustige stad waar je heerlijk kunt genieten van de vele havens. Auckland staat namelijk bekend als de “City of Sails” omdat er in de haven circa 135 000 jachten liggen. Daarnaast is een bezoek aan de 328 meter hoge Sky Tower een aanrader. Het geeft je een fantastisch uitzicht over de stad. Heb je nog niet gebungeejumpt in Queenstown? Het kan ook vanaf de skytower voor de echte adrenalinejunkie!

Bay of Islands
Naast schitterende baaien, groene eilandjes omgeven door turquoise water in een vind je de mooiste zandstranden van Nieuw-Zeeland bij de Bay of Islands. In het noorden van het Noordereiland vind je deze grillige baai met zijn prachtige eilandjes, die je beslist niet mag overslaan tijdens je Nieuw-Zeeland reis. Hier kun je net als in het Abel Tasman Nationaal Park heerlijk kajakken en genieten van de prachtige baaien.

Rotorua
In een gebied met veel geothermische activiteit ligt de bijzondere stad Rotorua. Door geothermische activiteit komt op de raarste plekken stoom uit de grond. Daarnaast verwelkomt de kenmerkende zwavellucht je al lang voordat je in het centrum van de stad bent. Behalve de bijzondere lucht zijn de pruttelende modderpoelen en spuitende geiser ook een bijzonder gezicht, wat je zeker niet mag missen. Na een dag vol activiteiten kun je heerlijk ontspannen in een van de thermisch verwarmde baden die een natuurlijke heling zouden geven. Genieten! 

https://www.askja.nl/bestemming/nieuw-zeeland/468/home