Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Een aantal tips voor het kopen van een kinderfiets

Als je een echte kinderfiets gaat kopen, is het belangrijk goed op te letten hoe de fiets bij het kind zit. Omdat dit de eerste echte fiets is waarop het kind gaat leren fietsen, is het goed dat de fiets van goede kwaliteit is.

De fiets moet redelijk tegen een stootje kunnen, omdat het kind de fiets nogal regelmatig zal laten vallen. Verder moet de fiets er voor het kind natuurlijk een beetje leuk uitzien, dus voor een meisje een mooie roze fiets en voor een jongen misschien een wat stoerdere blauwe of groene fiets.

In dit artikel staat een aantal tips die je verder helpen een goede fiets voor je kind uit te zoeken. Het is namelijk niet alleen belangrijk dat het kind de fiets mooi vindt, voor jezelf is het ook een investering en daarom moet deze investering wel goed gaan.

De afmetingen

Het meest belangrijke aan een fiets is dat hij goed zit. Bij een kinderfiets gaat het om de afmetingen die erg belangrijk zijn voor het kind. Als bijvoorbeeld het aantal inches van de fiets te groot is, zal het kind nooit lekker fietsen en dit zal ook afdoen aan het plezier om te fietsen.

Naast een goede inchgrootte moet er ook gekeken naar hoe het kind op het zadel zit en of deze niet te groot is. Ook moet de afstand van de pedaal tot de trapas niet te groot zijn. Ook moet het kind lekker op de fiets kunnen zitten en niet hoeven reiken om bij het stuur te komen. Als het zadel helemaal op zijn laagst zit, moet het kind met de voeten plat op de grond staan.

De extra’s

Als het gaat om extra dingen bij de fiets is het belangrijk om de fiets zo simpel mogelijk te houden. Voor veel kinderen zal de fiets een element worden om mee te spelen en daarom zal de fiets nodig wat stootjes te verduren krijgen. Het is daarom wel leuk om de fiets een beetje op te pimpen met bijvoorbeeld een fietstas of mandje, maar verder is niks nodig.

Doe dus geen moeite om een versnelling op de fiets te hebben. Ook is een dynamo niet aan te raden, want de fiets moet voor het kind zo licht mogelijk aanvoelen en een dynamo verzwaart het fietsen.

Ook is het beter om een fiets met terugtraprem te hebben, dan een fiets met handremmen. Dit heeft te maken met het reikvermogen van het kind. Hij kan makkelijker een beweging achteruit maken met de voeten dan naar handremmen reiken.

 

http://www.kinderfietsenwinkel.be