Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

CAMPER VERKOPEN

Camper verkopen

Je camper verkopen is niet iets wat je binnen 1 dag doet. Er zijn websites die ermee adverteren maar als het om je camper gaat dan heb je het liefst dat dit goed geregeld wordt. Ben je heel zeker van je zaak? Dan zou je kunnen overwegen om je camper in 1 dag te verkopen maar we adviseren altijd om er goed over na te denken gezien de bedragen die ermee gemoeid zijn.

 

Camper inruilen

Een camper inruilen is niet iets wat doorgaans vaak gebeurt. Veel gezinnen kopen maar 1 keer een camper in hun leven. En zit je toch te denken om je camper in te ruilen, dan kun je er vanuit gaan dat je sowieso teveel betaalt voor je nieuwe camper. 

Een camper zit veel marge op. Het verschil tussen inkoopprijs en verkoopprijs is bijzonder hoog. Wanneer je bij een camper dealer bent om in te ruilen, ga je niet akkoord met een kale inkoopprijs. De verkoper zal een gedeelte van de hoge marge die op de nieuwe camper zit gebruiken om een hoge inruilprijs te genereren zodat het lijkt alsof je een hoog bedrag terugkrijgt voor je huidige camper. Zonder natuurlijk, want als je niets inruilt kun je extreem goed onderhandelen over de prijs. Soms wel tot € 10.000,- korting door niet in te ruilen. Verkoop je Camper dus altijd zelf en ga voor die extra korting door niet in te ruilen. 

Online adverteren

Op een openbare online marktplaats een advertentie plaatsen is een optie. De kans is echter klein dat je op die manier je camper verkoopt. Bijna iedereen die een camper koopt heeft er jarenlang voor gespaard. Kijk maar naar jezelf. De kans is klein dat iemand die jarenlang gespaard heeft voor een camper, zijn geld gaat uitgeven aan iemand via openbare marktplaatsen. Dat risico is gewoon te groot dus gaan zij 9 van de 10 keer gewoon naar een camper dealer. De keus is groot, je krijgt garantie en het is veilig.

Tussenpersoon

Je camper verkopen via een tussenpersoon is de beste manier als je zekerheid wil. Een tussenpersoon is een website die gespecialiseerd is in de verkoop van campers. Je camper wordt dan aangeboden bij alle koopkrachtige partijen in Nederland die een gegarandeerd bod kunnen doen op jouw camper. 

Wanneer je gebruik maakt van een tussenpersoon zoals bijvoorbeeld Autovendi.nl hoef je geen commissie te betalen zoals bij veel andere websites waar je een percentage af moet staan van het verkoopbedrag. Vaak is dat rond de 10%. Dat zou betekenen dat je bij een bedrag van 50.000 Euro wel 5.000 Euro moet afstaan. Dat is een hoop geld. 

Verkoop je je camper via een tussenpersoon dan krijg je in ieder geval niet de kale inkoopprijs. Hierdoor heb je een zeer sterke onderhandelpositie mocht je toch van plan zijn om een andere camper te kopen. Verkoop dus altijd via een tussenpersoon. 

https://www.autovendi.nl

Gerelateerde artikelen

Goedkope dumbells

Bij jzfietstechniek.nl vind je de beste fietsenmaker van Veenendaal!

Een aantal tips voor het kopen van een kinderfiets