Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Elektrische fiets kopen? Houdt hier rekening mee.

Zorg ervoor dat de accu van de elektrische fiets geschikt is voor uw elektrische fiets.  Het is een nieuwe technologie die over de hele wereld aan populariteit wint. De fundamentele elektrische fiets ziet er precies zo uit als een normale fiets met pedalen en een kleine elektromotor ook wel de accu van de elektrische fiets genomd.

Waarom een elektrische fiets kopen best een slimme keuze kan zijn.

Het kopen van een elektrische fiets doe je niet zomaar, deze fietsen kosten best wat geld maar wij zijn van mening dat het elke eurocent waard is, de elektrische fiets is namelijk een moderne fiets. Het is milieuvriendelijk en je zult altijd sneller kunnen fietsen dan anderen, je hebt namelijk een accu die je extra kracht geeft tijdens het fietsen. Het is eigelijk een uitstekende manier om te beginnen met het fietsen op je e-bike.

Waar moet je nou op letten als je een elektrische fiets gaat kopen?

Er zijn een aantal zaken die je moet weten voordat je de elektrische fiets daadwerkelijk aanschaft, je hebt namelijk verschillende merken en modellen elektrische fietsen. 

Zo heb je de keuze uit deze fietsen:

 • Elektrische fiets dames
  Deze fietsen zijn bedoeld voor vrouwen die op een echte vrouwenfiets willen fietsen, maar dan elektrisch. Deze fietsen staan bekend om de extra comfort die ze bieden. Je hebt al een comfortabele elektrische damesfiets vanaf €799,- uitlopend tot €3.599,-
 • Elektrische fiets heren
  Een echte herenfiets maar dan elektrisch? Zeker weten, premiumbikes.nl heeft een groot assortiment van elektrische herenfietsen. Van goedkoop tot heel prijzig (maar echt kwalitatief) De keuze is natuurlijk helemaal aan jezelf!
 • Elektrische fiets goedkoop
  Heb je niet een heel groot budget maar wil je toch een elektrische fiets kopen? Premiumbikes heeft ook e-bikes in de aanbieding, deze fietsen zijn erg afgeprijsd (laagste prijsgarantie) en bieden jou de mogelijkheid om met een klein budget toch een elektrische fiets te kopen. Waar wacht je nog op?
 • Elektrische fiets Batavus
  Batavus is echt een koploper wat betreft elektrische fietsen, de fietsen van Batavus staan bekend om een scherpe prijs en uitstekende kwaliteit.
 • Elektrsiche fiets Sparta
  Sparta elektrische fietsen zijn kwalitatief sterker dan Batavus, de prijs ligt net ietsjes hoger.

 Elektrische fiets framemaat

Ben je tussen de 1.53m en 1.69m lang? En weet je niet welke elektrische fiets je moet kiezen? We raden je dan aan om een elektrische fiets met framemaat 48cm en lager te nemen. Deze modellen passen namelijk het beste bij je lichaam en zorgen ervoor dat je goed kan zitten op de fiets.

Ben je tussen de 1.59m en 1.70m lang? Kies dan voor een elektrische fiets van 49cm, deze elektrische fietsen bieden net dat extra stukje comfort voor de lengte van je lichaam, tijdens het maken van een proefrit zul je merken dat je veel beter zit op deze fiets.

Lengte tussen de 1.60m en 1.72m lang? Dan is de elektrische fiets met een framemaat van 50cm het beste keuze voor jou, de framemaat van deze elektrische is zo gemaakt dat je op een comfortabele wijze kunt fietsen.

Versnellingen van de elektrische fiets

Bij een goede elektrische fiets horen naatuurlijk versnellingen, zo heb je de keuze uit 3, 5, 9 of 10 versnellingen. Het is natuurlijk wat jou wensen zijn, wel raden we je aan om eens te testen hoe het is om op een ebike te fietsen. Je wens is natuurlijk om de juiste fiets te kopen, een goede test (ook wel proefrit genoemd) is natuurlijk vanzelfsprekend.