Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Woodies schroeven, A-kwaliteit

Woodies schroeven zijn A-kwaliteit schroeven en ideaal voor kluswerkzaamheden. De schroeven zijn van hoge kwaliteit en zijn goedkoop te verkrijgen. De woodies schroeven hebben een speciale punt waardoor ze snel in het hout zich vast kunnen grijpen. Daarnaast hebben de woodies schroeven speciale freesribben waardoor ze beter in het hout gaan. De schachtribben zorgen ervoor dat de schroeven gemakkelijker in het hout draaien waardoor er geen scheuren in het hout ontstaan. Met de woodies schroeven hoef je dan ook niet voor te boren wat een hoop werk en tijd scheelt.

Verschillende soorten woodies schroeven

De shield schroeven bestaan uit gehard staal dat verzinkt is waarop een antiroest coating is aangebracht. De shield schroeven zijn sterker dan een normale schroef, die ook wel rvs-schroef wordt genoemd. Een ander type schroef is de vlonderschroef, deze schroef is ideaal te gebruiken in hout, steigers en schuttingen. Deze schroeven zijn zelfs verkrijgbaar in een speciale kleur waardoor ze minder opvallend zijn in bijvoorbeeld hout dat blank gekleurd is. Dit kan er dan extra mooi uitzien en zorgt voor een mooie afgewerkte look. Ook heb je tellerkopschroeven. Deze schroeven worden met name gebruikt in de bouw. De schroeven hebben een grote bolvormige kop en kunnen veel gewicht verdragen. Daardoor zijn maar weinig bevestigingspunten nodig en zijn ze ideaal te gebruiken in de constructieve bouw. Deze schroeven dienen dan vaak ook voor speciale werkzaamheden. Glaslatschroeven zijn bedoeld voor houten glaslatten. Door middel van glaslatschroeven kun je glaslatten van hout eenvoudig bevestigen. De schroeven hebben een kleine kop en zijn te bestellen in rvs en verzinkt. Naast deze schroeven heb je nog meer woodies schroeven, zoals scharnierschroeven, tellerkopschroeven en potdekselschroeven. Scharnierschroeven zijn ideaal om scharnieren te bevestigen. De kop van de scharnierschroef is relatief klein, minder opvallend en past mooi in het scharnier. Je hoeft bij deze schroef niet bang te zijn voor beschadiging van de scharnieren, dat gebeurt niet doordat de freesribben niet aanwezig zijn op de schroef. Tellerkopschroeven hebben een extra grote kop die helemaal plat is. Ze kunnen veel gewicht aan en daardoor hoef je maar aan weinig bevestigingspunten te denken. Ze zijn verkrijgbaar in SHIELD en in verzinkt. Daarnaast heb je ook de potdekselschroeven. Deze potdekselschroeven, de naam zegt het al, zijn perfect voor het potdekselen van houten delen. Ze zijn in diverse kleuren te bestellen, namelijk zwart en RAL 9005. Tot slot heb je nu ook de woodies cilinderschroeven. Deze schroeven zijn erg praktisch en hiermee kun je eenvoudig en snel balkdragers, profielen, hoekijzers en andere houtverbinders op hout bevestigen. Je kunt deze schroeven in verschillende lengtes bestellen.

Woodies schroeven van hoge kwaliteit

Bij de woodies schroeven kun je erop vertrouwen dat je goede kwaliteit in handen hebt. Veel professionals werken met woodies schroeven en zijn er al jarenlang meer dan tevreden mee. Ook als doe-het-zelver zijn de woodies schroeven eigenlijk onmisbaar in je gereedschapskist. Het is dan ook zeker handig om altijd een voorraadje aan schroeven klaar te hebben liggen.