Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Welke reisbagage neemt u mee naar een tropische bestemming

Onlangs hebben wij met het gezin besloten om een verre reis te gaan maken naar Thailand. Dit is anders dan onze jaarlijkse zomervakantie die wij vaak invullen met een vakantie naar Frankrijk. Maar omdat onze kinderen (Ellis 10 jaar en Paul 12 jaar) wat ouder zijn geworden en wij altijd al naar het verre oosten wilde, is het er nu toch eindelijk van gekomen. Maar wat we niet wisten waren de kosten die we hebben moeten maken voor een paar goede koffers die achteraf de perfecte keuze waren. Wellicht dat jullie er ook wat aan hebben bij een verre reis hierbij een artikel met onze ervaringen.

Waarom een koffer bij een verre reis toch anders is

Wat mij direct opviel bij het aanbod van koffers zijn de verschillende uitvoeringen, inhoud, materiaalsoorten en afwerking en gemak. Jazeker er is een enorm verschil door het enorme aanbod van koffers. Zo zag ik harde, zachte, lichtgewicht, handbagage en trolleys. Bovendien enorm veel merken en wanneer je goed kijkt ook erg veel kwaliteitsverschil. Mijn ervaring is na ook goed te hebben gekeken naar de verschillende materiaalsoorten als garantie en prijs dat je ten eerste een A-merk koffer moet kiezen als Samsonite, Rimowa, Thule, American Tourister, Tumi of Travelite. Vergeet ik een A-merk? Dacht het niet hoor dit zijn prijs/kwaliteit de beste koffers. Wanneer je een B-merk of zelfs een onbekend merk neemt zul je er zeker veel minder plezier aan beleven en wij hebben dit direct voor de kinderen gemerkt. Op onze lange reis hadden we namelijk twee onbekende merken kinderkoffertjes meegenomen. De kinderen hadden deze bij de bouwmarkt zo leuk gevonden vanwege de prints op de koffer en gezien het bedrag van nog geen 50 Euro leek dit ons ook super goedkoop. Welnu deze koffertjes kunnen we nu beide vervangen aangezien de wieltjes al stuk zijn en bovendien de ritssluiting stuk is gegaan. Wanneer je een lange reis maakt is dit gewoon vervelend want je moet alsnog een nieuwe koffer op bestemming kopen. Dit was voor ons dus een leuke samsonite kinderkoffer geworden waar de kinderen uiteindelijk erg blij mee waren.

Kwaliteit heb je ook met een goed merk

Zelf hebben wij wellicht wel de duurste koffers gekozen die er zijn aangezien wij van het Merk Rimowa twee exclusieve harde koffers in Nederland hadden besteld. We hebben deze koffers op basis van de online reisbagage vergelijker reiskoffer.info gekocht die vrij goed uit de beoordeling kwam. Een top merk waar we naast inpakvolume ook een stootvaste reiskoffer mee hadden. Ik kan het adviseren om een dergelijk merk te kiezen aangezien de koffers gewoon als nieuw zijn en erg prettig in gebruik. Goedkoop is duurkoop komt hier zeker voor in aanmerking.