Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Welke e-reader moet ik kopen voor op het strand?

Naast lekker luieren en zwemmen op het strand, is het ook heerlijk om een boek te lezen. Maar welke e-readers zijn er geschikt om mee te nemen naar het strand? Er zijn steeds meer opties om ook op het strand te kunnen genieten van een goed boek.

Zonlicht

Een van de grote voordelen van een echte e-reader met e-ink boven een tablet of telefoon is het scherm. Waar tablets en telefoons met een LCD scherm nogal last hebben van de zon, omdat de helderheid niet optimaal is, hebben echte e-readers hier geen enkel probleem mee. Het contrast er erg hoog en ze lezen eigenlijk net zo lekker als een echt boek. Ook in de zon. Dus wil je op het strand een boek lezen, laat je tablet of telefoon met LCD dan thuis.

Hoesje

Door middel van een hoesje voorkom je schade aan je Kobo. Mooie hoesjes kun je vinden bij Kobohoesje. Zo zorg je er op het strand voor dat er niet direct allerlei zand in je e-reader komt en dat hij dus mooi blijft. Daarnaast ziet een e-reader er met een hoesje natuurlijk erg leuk uit.

Batterijduur

Naast een beter scherm, verbruiken e-readers ook veel minder energie dan telefoons of tablets. Hierdoor gaan ze een stuk langer mee op de accu en zul je niet ineens gedurende de dag je apparaat hoeven op te laden. E-readers gaan wel 10 dagen tot een maand mee op een enkele lading.

Waterdicht

Ondanks dat je natuurlijk erg zuinig bent op je spullen, is er altijd de kans dat je e-reader wat water voor zijn kiezen krijgt. Gelukkig is daar inmiddels een oplossing voor. Zo heb je bijvoorbeeld de Kobo Aura H2O, welke bestand is tegen water. Als er dan onverwachts een golf over je e-reader komt, dan blijft je e-reader in ieder geval heel.