Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Welk danstype past bij jou?

Er zijn veel verschillende danstypen. Toch is het belangrijk dat je op voorhand weet welke dans bij jou past. Aan de hand hiervan kun je je inschrijven voor deze dans. In dit artikel behandelen we streetdance. Het is de laatste jaren een zeer populaire sport geworden.

Waar komt de dans vandaan?

Er zijn speculaties waar deze dans vandaan komt. Toch zijn alle dansers het er over eens dat het komt van de arme straten in New York. Het is ontstaan in de jaren 80 ontstaan. De dansers droegen allemaal ruime kleding want hierin konden ze vrij bewegen. In Europa kwam de dans pas laten overwaaien. Namelijk in de jaren 90. Er wordt vaak gedanst op old school HipHop en R&B. Dit zijn de twee soorten muziek waar je streetdance op kunt uitoefenen.

Wil je mee doen aan wedstrijden?

Er zijn veel wedstrijden omtrent streetdance. Deze worden door heel de wereld gestreden. Dit kan zowel alleen als in dansgroepen. Toch kiezen de meeste mensen voor dansgroepen. Deze dansgroepen zorgen er namelijk voor dat als groep zijnde moet leren presteren. Er zijn hier in de buurt ook enkele wedstrijden. Deze worden vaak gehouden voor een onafhankelijke jury. Vervolgens is het ook van belang je jou act goed opvoert.

Waar kun je streetdance leren?

Er zijn veel manieren hoe jij dit zou kunnen oplossen. Je kunt ook al kijken naar de manieren hoe je dit zou kunnen leren. Denk ook aan YouTube. Hier zou je het ook kunnen leren. Toch zou je het het beste kunnen leren op de dansschool zelf. Je krijgt hier namelijk goede uitleg en les over streetdance. Plezier staat bij streetdance natuurlijk het hoogst in het vaandel. Het is ook zeker heel erg belangrijk dat je kijkt naar waar je wilt gaan dansen. Streetdance in Enschede staat hoog aangeschreven en dat is natuurlijk positief. Hier kun je leren dansen op hoog niveau.

https://www.kaliberkunstenschool.nl/

Gerelateerde artikelen

Een koffiemachine huren

Een paar dingen waarvoor je naar Repromat moet gaan!

Oud Hollandse spelletjes