Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Wat is een escape room?

Het weekend komt er weer aan. Je hebt zin om samen met je vrienden iets leuks te doen. Maar je hebt nog geen idee wat? Probeer dan eens een escape room uit! Voor de mensen die nog niet weten wat een escape room is volgt hier een korte uitleg van dit fenomeen.

Wat is een escape room?

De real life escape room is een groepsactiviteit overgewaaid uit Hongarije, waarbij de deelnemers worden opgesloten in een ruimte. Het is natuurlijk niet leuk om opgesloten te zijn, daarom is er bij de escape room een mogelijkheid om uit de kamer te komen. Echter deze mogelijkheid is niet direct voor handen. Om te kunnen ontsnappen dienen de deelnemers opdrachten uit te voeren en puzzels op te lossen. Elke opgeloste puzzel is weer input voor een volgende puzzel. En zo kom je steeds dichter bij je uiteindelijke doel: Ontsnappen uit de kamer.  

Spanning gegarandeerd

Het is natuurlijk geen uitdaging als je op je dooie gemak de puzzels mag oplossen. Daarom is er een tijdslimiet verbonden aan het spel. Meestal is dit 60 minuten. En om de spanning nog meer te verhogen is de ruimte waarin je het spel speelt veelal aangekleed in een bepaalde thema. Met bijpassende attributen, licht, muziek en soms zelfs acteurs. Dit zorgt ervoor dat je je voor een uur helemaal in een andere wereld waant. 

Waar vind je een escape room?

De populariteit van escape rooms is het afgelopen jaar enorm toegenomen. Zodoende vind je in elke stad wel één of twee escape rooms. Of het nu Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven of Nijmegen is, tegenwoordig kan je overal terecht voor een escape room.

Ben je na het lezen van dit stuk nieuwsgierig geworden naar de escape room? Aarzel dan niet en reserveer een escape room voor het komend weekend bij jou in de buurt.

 

http://www.xcapelogix.nl