Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Sportblessure? De kracht van preventie

Bij het duiken of andere fysiek intensieve handeling is een blessure nooit helemaal te voorkomen. Vanwege de intense bewegingen kan er bij gebrek aan voorbereiding eenvoudig tegen een lichamelijk ongemak worden aangelopen. Gelukkig weet de fysiotherapeut alles over hoe het lichaam in elkaar zet. Als we bewegen wordt een proces in gang gezet dat volledig automatisch verloopt. De wisselwerking tussen zenuwen, spieren en gewrichten zorgt ervoor dat we ons kunnen voortbewegen. Normaal verloopt dit proces op geheel natuurlijke wijze, we staan er immers niet bij stil op de momenten dat we ons bewegen. Toch worden we met onze neus op de feiten gedrukt als we tegen fysieke complicaties aanlopen. En daar komt de fysiotherapeut kijken; zorgvuldig wordt het lichaam geanalyseerd en wordt beoordeeld waardoor deze complicaties worden veroorzaakt.

Lichamen verschillen

Onderling verschillen we allemaal in onze lichamelijke samenstelling. Individuen verschillen en daardoor vergt elk herstelproces een andere aanpak. Als je wilt herstellen van een blessure die je hebt opgelopen tijdens een sportieve of recreatieve bezigheid, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk herstellen. Toch is het minstens zo belangrijk om net zo lang te wachten dat de spieren volledig zijn aangesteld. Alleen zo zorg je ervoor dat herhaling wordt voorkomen. Factoren zoals ondermeer de pijngrens, maar ook de leeftijd hebben grote invloed op het herstelproces. Zo herstelt de ene sporter sneller dan de andere. De basis voor een adequaat herstel is een herstelschema dat past bij jouw lichaam en blessuregevoeligheid. Op grond van verschillende meetmomenten wordt bepaald of jouw lichaam weer gereed is voor fysieke inspanningen. Want uiteindelijk draait het niet om herstellen, maar ook om voorkomen.

Voel je sterker dan ooit tevoren

Heb jij een sportblessure opgelopen en wil jij werken aan een adequaat herstel? Laat je dan inlichten door een fysiotherapeut in Den Haag die het vak verstaat. Want je wil zo snel mogelijk weer het veld op of het water in. Om je zo sterker te voelen dan ooit tevoren. Het is dan ook relevant om te beseffen dat fysiotherapie ook vooral is gericht om toekomstige complicaties zoveel mogelijk te voorkomen. Om je zo sterker te voelen dan ooit tevoren.