Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Speeltoestellen plaatsen voor de speeltuin

Heb je plannen om zelf een speeltuin te ontwerpen? Dan is dat een project dat je goed dient voor te bereiden. Zo moet je een locatie uitzoeken voor de speelplek. Maar ook de indeling van de speeltuin bepalen. Verder is het belangrijk om te zorgen voor valbescherming om de veiligheid te garanderen. Last but not least moet je speeltoestellen kopen en die speeltoestellen plaatsen op logische plekken op de beschikbare oppervlakte. 

Speeltoestellen plaatsen? Kies voor natuurlijke materialen

Tegenwoordig kiezen veel mensen die een speeltuin laten bouwen, voor speeltoestellen plaatsen die gemaakt zijn van natuurlijk en milieuvriendelijke materialen. Speeltoestellen plaatsen van dit materiaal heeft de nodige voordelen, zoals:

 

  • Speeltoestellen plaatsen van natuurlijke materialen geeft de speelplek een natuurlijke en warme uitstraling. Kinderen voelen zich hierdoor echt op hun gemak. Denk bijvoorbeeld aan houten speeltoestellen, het gebruik van zand als ondergrond en stenen om op te klauteren. Een natuurlijk ingerichte speeltuin komt veel minder nep en onecht over dan een speeltuin waarin alles van kunststof is. 
  • Natuurlijke materialen zijn sterk en duurzaam. Zo hoef je bij de aankoop van goede natuurlijke speeltoestellen niet bang te zijn dat het materiaal snel beschadigd. Houten speeltoestellen en andere natuurlijke materialen gaan lang mee, zeker als ze goed worden onderhouden
  • Qua soorten, maten en varianten speeltoestellen is er vandaag de dag een enorme keuze. Er zit altijd wel voldoende materiaal tussen om jouw perfecte speeltuin te creëren. 

Bekijk direct ons aanbod

Laat je inspireren door de mogelijkheden op het gebied van natuurlijke speelmaterialen voor speeltuinen. Ga naar de website van HvR Speeltotaal en bekijk het voordelige, scherp geprijsde en brede aanbod aan natuurlijke speeltoestellen