Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Overlast van duiven? Kies voor een passende oplossing!

Als je overlast ondervindt van vogels dan kijken veel mensen hier in eerste instantie van op. Want wat voor overlast kan je nu eigenlijk ondervinden van vogels? Tuurlijk iedereen heeft weleens last van vogels ondervinden door vogelpoep. Tuurlijk dit is vervelend, maar dit is toch niet meteen een probleem?

Heb jij eigenlijk echt last van vogels?

Wanneer je praat over overlast van vogels dan moet je hier niet denken aan dat er af en toe eens een vogel op je auto poept. Dit overkomt eigenlijk iedereen weleens en hier kan je vrij weinig aan doen. Wanneer je echter regelmatig of constante last hebt van vogels dan is dit wel echt vervelend. Dit wil je dan ook voorkomen, maar hoe doe je dit eigenlijk? Wanneer je bijvoorbeeld woonachtig bent op een boerderij en daarbij ook producten verbouwd, denk bijvoorbeeld aan mais dan is de kans groot dat hier behoorlijk wat vogels op af komen. Je ziet dat dit vaak grote groepen met meeuwen zijn en dat ze behoorlijk wat schade kunnen aanrichten als ze met grote aantallen zijn. Dit kan ten koste gaan van het product wat jij aan het verbouwen bent. Dit gaat je natuurlijk geld kosten en als ondernemer wil je dit niet. Om dit te voorkomen heb je een aantal mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor bestrijdingsmiddelen of bijvoorbeeld de zogeheten duivenpinnen. Het is echter niet iets wat je zomaar inzet, je moet daadwerkelijk een probleem hebben voordat je dit op kan lossen.

Weet waar je mee te maken hebt

Als je het vermoeden hebt dat vogels in jouw buurt overlast veroorzaken dan wil je hier in de meeste gevallen wat aan doen. Voordat je actie gaat ondernemen dan is het van groot belang dat je inzichtelijk hebt waar je nu daadwerkelijk mee te maken hebt. Wanneer je dit niet weet en je eigenlijk maar wat doet dan kan dit ervoor zorgen dat je middelen gaat inzetten die weinig tot geen zin hebben. Om dit te voorkomen is het dus van groot belang dat je het daadwerkelijke probleem in kaart brengt en hier dus ook daadwerkelijk aan kan doen.

https://www.ongediertewinkel.nl/