Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Oud Hollandse spelletjes

Vorige maand moest ik plotseling een familiedag organiseren, hiervoor moest ik iets verzinnen om de mensen te vermaken. Een vriend van mij kwam direct op het idee om oud Hollandse spelletjes te huren. Samen gingen we zoeken naar de perfecte spellejtes voor onze familiedag.

Via Google kwam ik al gauw bij oudhollandsspel.nl dit bleek vroeger dehoutiek.nl te heten. Dehoutiek kende ik al langer, vriendelijke mensen. De spellen worden verhuurd als hobby en zijn echt mooi gemaakt en onderhouden. Persoonlijk vond ik het fijn om bij oudhollandsspel de spelletjes te huren aangezien het normale mensen zijn die de spellen verhuren als hobby en niet als fulltime baan. Hierdoor zijn ze erg flexibel en valt er altijd van alles te overleggen. 

 

Zelf heb ik de volgende spellen gehuurd:

  • Stokkenvangen
  • Hamerspel
  • Sjoelen
  • Ballenrolspel
  • Pluimerd

De familieleden vonden vooral het Stokkenvangen erg leuk! Doordat het zo spannend is en alles zo snel gaat blijft het leuk en uitdagend. Het knappe is ook dat Jaap Morren de spellen allemaal handgemaakt heeft. Wat een vakman 🙂 

Wat ook nog eens goed geregeld was is het vervoer, bijzonder hoe Jaap een paardentrailer heeft omgetoverd tot een spellen vervoersmiddel. Doordat de paardentrailer zo mooi is omgebouwd blijven de spellen netjes voor het verhuur. Nogmaals het huren van de spellen is echt een aanrader!  De prijs is ook erg goedkoop, wat ik nogal raar vindt aangezien de spellen zo netjes onderhouden zijn en uniek zijn. Ze konden minimaal 2x zo duur zijn en ik zou ze nog huren.

Als laatste toevoeging wil even zeggen dat u een kijkje moet nemen op hun website. De website is netjes en overzichtelijk daarnaast denk ik dat wanneer u twijfeld tussen oudhollandsspel en een concurrent dat u echt even moet kijken naar het feit dat oudhollandsspel een hobby bedrijf is wat erg flexibel is. 

http://oudhollandsspel.nl