Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Medellín: van gevaarlijkste tot gezelligste stad

Medellín is de tweede stad van Colombia en om meerdere redenen misschien wel bekender dan hoofdstad Bogota. Jarenlang was de stad in handen van ‘s werelds meest gevreesde drugsbaron: Pablo Escobar. De stad was crimineel en misschien wel de gevaarlijkste ter wereld.

 

Dat ligt anno 2018 echter anders: de veiligheid van de stad is extreem verbeterd en Medellín wordt gezien als de leukste stad van Colombia voor zowel locals als toeristen. Cultuur, een rijk nachtleven, lekker eten en een uitvalsbasis voor dagtripjes: Medellín is het allemaal.

Groot, maar ook klein

Met meer dan twee miljoen inwoners is Medellín niet bepaald een kleine stad, maar toch kan het wel zo aanvoelen. Er zijn namelijk verschillende (veilige) buurtjes waar je je waant in een klein stadje en je tussen de locals Colombiaans eet.

 

Ook vind je in de stad veel relatief kleine barretjes waar livemuziek is. De sfeer is goed, de drank vloeit en de muziek is bruisend. Je vindt hier vooral toeristen en misschien iets minder een authentieke Colombiaanse sfeer, maar ga je wat beter op zoek, dan kun je ook leuke barretjes vinden met een prettige mix van toeristen en locals.

 

Zonder twijfel is het één van de meest gezellige steden van Zuid-Amerika.

Tour en kabelbaan

In Medellín kun je diverse tours volgen. Van een wandeltocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden tot een echte Pablo Escobar-tour: voor ieder wat wils. Een wandeltour is zeker aan te raden, omdat de gidsen meestal locals zijn die je op dingen wijzen die je zelf waarschijnlijk nooit waren opgevallen.

 

Een andere aanrader is de kabelbaan. Aan de rand van Medellín kun je met een kabelbaan de heuvel op met hetzelfde kaartje. Bovenop de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de stad en kun je heerlijk ontspannen.

 

Vertrek aan het einde van de middag weer de stad in, want het is tijd om het nachtleven te verkennen van misschien wel de meest bruisende stad van Colombia!