Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Leidingen en koppelingen van Viega Pexfit

Leidingen en koppelingen van Viega Pexfit

Je ziet ze liever niet terug in je badkamerinterieur, maar ze zijn natuurlijk absoluut onmisbaar: goede leidingen. De beste keus, vooral wanneer het gaat om leidingen met grote diameters, is het merk Viega Pexfit. Viega Pexfit heeft een uitgebreid systeem van kunststof leidingen met maar één fitting in diverse maten. Daarnaast heeft men ook een uitgebreid aanbod aan bronzen fittingen waarmee je de leidingen kunt aansluiten op heel veel verschillende soorten installaties en aansluitingen. De systemen van Viega Pexfit zijn daardoor onder andere ook geschikt voor gesloten koelcircuits, persluchtinstallaties en verwarmingsinstallaties.

Lassen niet meer nodig dankzij speciaal perssysteem

Je kunt leidingen eenvoudig, snel en bovenal veilig installeren dankzij het persfittingsysteem van Viega Pexfit. Het perssysteem is geschikt voor allerlei diameters en materialen, van kleine tot extra grote leidingen. Door toepassing van de speciale perstechniek is het niet nodig om de leidingen te lassen. Dat is een stuk gezonder voor degene die de leidingen moet aanleggen en bovendien is het ook een stuk veiliger, omdat er geen risico bestaat op brand. Deze ‘koude’ verbindingstechniek werd aanvankelijk door Viega Pexfit ontwikkeld voor koperen leidingsystemen, maar wordt inmiddels gebruikt voor heel veel verschillende hoogwaardige buisleidingsystemen, waaronder het paradepaardje van Viega Pexfit, Prestabo.

Viega Prestabo

Viega Prestabo is een persverbindingsysteem, dat gemaakt is van verzinkt staal. Het is leverbaar in maten variërend van 12 tot 108 millimeter. Hierdoor kun je Prestabo systemen afstemmen op de gewenste volumestromen en kun je besparen op het materiaal. Voor iedere omgeving biedt Viega Pexfit zo een oplossing op maat. Tot het assortiment van Viega Pexfit behoren onder andere leidingen voor drinkwater, leidingen voor gas, verwarming en vele andere toepassingen.

Drinkwaterleidingen van koper of van rvs

Als het gaat om drinkwaterleidingen, dan kun je bij Viega Pexfit kiezen voor diverse materialen. Bijvoorbeeld roestvrijstaal, koper en brons. Het perssysteem Profipress is van koper en voldoet aan de steeds strenger wordende eisen op het gebied van hygiëne. Een steeds vaker gebruikt alternatief voor koperen leidingen zijn leidingen van rvs. Dit is kwalitatief beter en oogt mooier dan koper. Het is echter ook een stuk duurder. Dat komt doordat aan rvs het dure metaal nikkel wordt toegevoegd.

Viega Pexfit ontwikkelde speciaal rvs zonder toegevoegde nikkel

Viega Pexfit heeft een special soort rvs ontwikkeld, waar geen nikkel aan toegevoegd hoeft te worden. Dit is mogelijk omdat het gebruik van nikkel niet vereist is om leidingen corrosiebestendig te maken. Om die reden is het dan ook niet noodzakelijk om nikkel te gebruiken in drinkwaterleidingen. Deze nieuwe soort rvs is door Viega Pexfit al toegepast in het Viega Sanpress buisleidingsysteem. Men verkreeg voor dit leidingsysteem een gelijkwaardigheidsverklaring waardoor het officieel voor drinkwatertoepassingen gebruikt mag worden. En het grootste voordeel is natuurlijk dat dit speciale rvs een stuk goedkoper is dan standaard rvs leidingen.

Betaalbare materialen met garantie

Om de leidingen in de badkamer veilig en betrouwbaar met elkaar te verbinden kun je uiteraard gebruik maken van Viega Pexfits uitgebreide assortiment aan bronzen persfittingen. Alle materialen worden geleverd met systeemgarantie. Kijk eens in onze webshop naar de vele, zeer betaalbare Viega Pexfit producten.