Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Het tegengaan van katten overlast

Overlast van dieren is er in allerlei soorten en maten. Al snel denk je hierbij aan ongedierte. Toch kunnen ook dieren die niet als ongedierte bestempeld worden veel overlast veroorzaken. Dit kunnen in sommige gevallen ook honden en katten zijn. Wanneer jij bijvoorbeeld elke dag druk bezig bent met het onderhouden van je tuin en hier laat in de avond veel katten op af komen dan is dat natuurlijk erg vervelend.  Maar wat kan je eigenlijk doen om dit te voorkomen?

Het tegengaan van katten overlast

Als er in de omgeving waar jij woonachtig bent veel katten zijn dan kan dat erg vervelend zijn. Al helemaal wanneer jij veel tijd en energie in je tuin steekt en er vervolgens elke nacht katten hun behoefte doen. Je kunt er dan voor kiezen om hiervoor een middel in te zetten. Met betrekking tot katten zal dit een katten verjagen zijn. Hiermee kan je de overlast voorkomen of in ieder geval proberen tegen te gaan. Het zorgt ervoor dat katten niet snel weer in jouw tuin zullen komen. Dit kan voor sommige mensen een hele opluchting zijn en scheelt weer een bult aan onderhoudt. Voor sommige mensen is het juist geen enkel probleem dat er af en toe een kater langskomt. Het wordt vaak een echt probleem als ze hun behoeftes gaan doen in jouw tuin en er hierdoor nog meer katten langskomen. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Honden die overlast veroorzaken?

Het klinkt voor sommige mensen erg gek, honden die overlast veroorzaken. Toch komt dit helaas nog regelmatig voor. Denk hierbij aan het vernielen van perkjes of het blaffen op de late avond. Het kan per persoon erg verschillend zijn wat er als probleem wordt ondervonden. Toch is het vaak niet afhankelijk van de hond zelf, maar komt het probleem vaak bij het baasje weg. Wanneer de baas de hond niet goed heeft opgevoed of weinig tot niks doet aan het probleem dan is dit vaak niet de schuld van de hond zelf. Tuurlijk kan het karakter een rol spelen, maar de baas is en blijft nu eenmaal de eindverantwoordelijke voor het gedrag van jouw hond.

https://www.ongediertewinkel.nl/