Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Het ontstaan van paardrijkleding, de rijbroek rijlaarzen en bodyprotectors

De ruiter en paardrijkleding een ontwikkeling

 

Hoe is de rijkleding nou precies ontstaan ? Al voor de middeleeuwen raakte het paard ingeburgerd in Europa en werd deze veelal gebruikt als vervoer middel in het leger. Ook werd het paard gebruikt bij personen vervoer op koetsen en in de landbouw. Voor iedere discipline ontstond er speciale kleding om veilig en makkelijk te kunnen paardrijden. Speciale rijbroeken, bescherming voor het paardrijden zoals harnassen en een soort bodyprotector, chaps en de juiste leren rijlaarzen kwamen pas een stuk later. Heb je altijd meer willen weten over paardrijkleding?  lees dan snel verder.

Wat is voor jou de meest ideale rijkleding? Ben je een Springruiter, Dressuur ruiter een Jockey of rij je puur recreatief ?

Deze en andere disciplines komen voor en brengen ook weer vragen met zich mee.

  • paardrijbroeken zoveel soorten en types?
  • Rijlaarzen of juist  gewoon Jodphurs met chaps ?
  • Bodyprotector gebruiken ? Sir lancelot, Horka ?

Bovenstaande vragen komen veel voor bij ruiters en mensen die pas beginnen met het paardrijden. Het volgende artikel is een makkelijke hand-out. wel is het natuurlijk erg personelijk, wat zit fijn en wat vind jij nou precies mooi. Dat zijn vragen waar alleen jij als ruiter antwoord op kan geven.

Waar let je precies op bij het kopen van de juiste paardrijkleding?

Het is belangrijk dat u geen losse wapperende kleding aan heeft tijdens het paardrijden. Hiervan kan het paard schikken, blijf je ergens achter haken en geeft zeker geen comfort om fijn te rijden. Het kiezen van de juist paardrijkleding is dan ook ideaal voor sucses en veiligheid. Ook zijn er veel mogelijkheden tot het ondersteunen zoals rijbroeken met een zitvlak, jodphurs met chaps en paardrijkleding om uw zelf warm of juist koel te houden tijdens een hete zomerdag.

Via onderstaande link vind u diverse informatie + een video over deze en volgende onderwerpen.

  • Paardrijkleding en de rijjas
  • Rijbroeken
  • Bodyprotectors
  • Rijlaarzen  en veel meer uitgebreide informatie over paardkleding.
  • Caps & wedstrijdkleding

Voor de beginnde en de ontwikkelede ruiter de juiste informatie voor de aankoop van paardrijkleding !

https://123ruitersport.nl/paardrijkleding.html