Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Een dansschool bij jou in de buurt

Er zijn veel plekken in Overijssel waar je zou kunnen dansen. Gelukkig zijn er dus veel dansscholen in Enschede. Bij deze dansscholen leer je namelijk heel gemakkelijk om in een team te dansen. Toch is dit niet de enige manier waar jij mee kunt dansen. Je nog kiezen uit heel veel verschillende stijlen. Dat niet alleen, maar je kunt ook kiezen voor een dans waarin je alleen hoort te dansen of in een heel klein aantal. Toch is de populairste dans bij dansschool Enschede HipHop. Dit is namelijk een erg populaire muziekstijl. Deze muziekstijl is ook heel populair onder jongeren. Vandaar dat zij steeds meer zullen kiezen voor deze stijl!

Populaire stylen

Er zijn dus veel verschillende soorten dansen die je zou kunnen kiezen. Toch kiezen de meeste mensen tegenwoordig voor streetdance en breakdance. Deze trend is ook vrij gemakkelijk te verklaren vanwege het feite dat men steeds vaker kijkt naar populaire videoclips. De meeste videoclips zijn daarentegen ook heel erg populair omdat er miljoenen jongeren zijn die deze video’s bekijken. Deze dansen in de videoclips worden vaak ook bij de dansscholen nagedanst. Daarom vinden mensen het vaak leuk om deze style aan te leren zodat ze hier bijvoorbeeld ook mee zouden kunnen. 

Meer klassieke stylen

Naast deze populaire stylen kun je er ook voor kiezen om een klassieke style aan te leren. Hierbij kun je dan bijvoorbeeld denken aan ballet of aan jazz. Dit is een oudere manier van dansen en dit zijn dan ook hele andere bewegingen dan bij streetdance of breakdance.