Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Duik in het zwembad

Duik in het zwembad

Zwemmen heeft een aantal voordelen, wellicht dat jij ook een keer een duik wilt nemen in het zwembad?

Regelmatig zwemmen is goed voor de spieren. Dit is veroorzaakt doordat er meer weerstand door het water wordt gegeven. Een absoluut voordeel is dat je minder last hebt van de zwaartekracht, waardoor de belasting op het lichaam aanzienlijk minder is dan bijvoorbeeld wandelen, fietsen of zelfs hardlopen. Zwemmen verstevigt de spieren en verlicht pijn.

Zwemmen is goed voor de ontspanning. Veel mensen hebben een volle planning en zijn erg druk. Dit geldt voor volwassenen maar steeds vaker ook voor kinderen. Door te gaan zwemmen kom je weer even tot rust. Ga baantjes trekken en stap ontspannen uit het zwembad. Een zwembad in Emmen is Aquarena.

 

Ook komt overgewicht steeds vaker voor, waardoor zowel fysieke problemen als mentale problemen ontstaan. Zwemmen is een goede manier om af te vallen. Door regelmatig en langer te bewegen verbrandt jouw lichaam calorieën en zul je merken dat je begint af te vallen. Zwemmen is een manier van afvallen die je langdurig volhoudt, vanwege de lagere belasting op het lichaam. Het risico op blesurres is veel lager dan bij hardlopen.

Ga ook eens zwemmen in de zee. Dit vermindert door het verbeteren van de vochtgehalte in de huid de risico’s op huidaandoeningen. Daarnaast zit er ook magnesium in het water. Heb je eczeem dan kan zwemmen in de zee uitkomst bieden.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Verhuizen naar Rotterdam? Maak een schema

Hoe een daklek te vinden

Hoe kies je een trouwlocatie