Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

De voordelen van raamshutters

Ben je net verhuisd en heb je beschutting voor de ramen nodig? Het is altijd fijn om iets voor de ramen te hangen, want anders kan iedereen zo naar binnen kijken zodra het buiten donker is. Dit is natuurlijk ook niet wat je wilt. Een voorbeeld van dergelijke beschutting zijn raamshutters. Deze dienen ook meteen als raamdecoratie, waardoor er direct een beetje gezelligheid wordt gecreëerd. Tegenwoordig kan men shutters geheel op maat laten maken, zodat ze in elk huis en raam kunnen passen. Wel zo gemakkelijk! Ook zijn veel shutters verstelbaar, waardoor de hoeveelheid licht die naar binnenvalt de controleren valt.

De functies van Van Eyck shutters

De shutterluiken kan je dus geheel instellen zoals je zelf wilt. Overdag kan je ze meer kantelen zodat er meer ’s ochtends en ’s middags meer licht binnenkomt dan ‘s avonds. Dit heeft ook weer invloed op het privacy gehalte. De shutters zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Denk hierbij aan hout, kunststof of aluminium, welke allemaal een verschil in uitstraling hebben en een ander gevoel van luxe. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit de scharnieren. Wil je deze wel of niet in zicht hebben? Als je ze niet zichtbaar wil hebben, kies dan voor de verzonken scharnieren. Hierbij heeft iedereen een eigen voorkeur. Dankzij de mate waarin shutters aanpasbaar zijn, kan iedereen met speciale wensen kan shutters bestellen.

De voordelen van Van Eyck shutters

Het voordeel van de shutters is dan ook dat ze in elke inrichting passen. Je kunt dus gemakkelijk de shutters op het internet bestellen. Ze zijn isolerend, maar ook zonwerend. Met de juiste instelling weerkaatsen de shutters de zonnestralen, waardoor het ’s zomers koeler is binnen in de ruimte. Je kan de shutters gemakkelijk onderhouden want ze zijn makkelijk te reinigen. Daarbij moet vermeld worden dat het stof sowieso niet makkelijk blijft liggen op lamellen, dus erg vies zullen ze niet worden. Dit heeft ook weer voordelen in de strijd tegen huisstofmijt.

Inspiratie opdoen?

Weet je niet zo goed welke shutters bij jou het beste passen? Van Eyck shutters heeft een configurator ontwikeld, waarmee men zelf eindeloos shutters kan proberen. Alles valt aan te passen. Probeer de configurator zelf hier. Gegarandeerd de goede shutter!

https://www.vaneyckshutters.com/shutters