Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Buitenplanten

De zomer en het mooie weer wat hierbij hoort, zijn om te genieten. Maar het mooie weer kan ook een aanslag zijn op je tuinplanten. Wat moet je nou precies doen om je buitenplanten in topconditie te houden? Wij vertellen je er graag meer over, zodat jij elke zomer weer kan genieten van de mooiste beplanting.

De beste verzorging

Tijdens warme zomerdagen is voldoende water geven het belangrijkst. Vooral buitenplanten die in potten staan, hebben snel last van de droogte. Zelfs na een regenbui kan de watervoorraad niet altijd op peil zijn, houdt in de zomer dus altijd je buitenplanten in de gaten. De beste tijden om planten water te geven is in de vroege ochtend of na de zonsondergang. Hierdoor voorkom je dat jouw planten verbranden. Daarnaast is het ook altijd goed om de plant niet een hele dag in de volle zon te laten staan. Je kunt de planten in een plantenbak verplaatsten als er veel zon wordt verwacht, of de buitenplant een plekje in de blijvende schaduw geven.

Optimaal genieten in de zomer

Door middel van het plaatsen van planten in je tuin, creëer je een fijnere omgeving om te verblijven. Buitenplanten zorgen er namelijk voor dat je tuin er fleuriger uit komt te zien, waardoor het automatisch meer sfeer krijgt. Je kunt bijvoorbeeld een perkje aanleggen met alleen maar groene planten, maar het is ook leuk om een border te maken met verschillende kleuren. Zo heb je in de zomer een vrolijke tuin en kun je optimaal genieten van de zomer.

De mogelijkheden

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van buitenplanten? Neem dan eens een kijkje op de website van Fleurdirect. Zij hebben een uitgebreid assortiment met verschillende planten, zodat er altijd iets tussen zit wat past bij jouw voorkeuren. Zo hebben ze planten in het assortiment die weinig onderhoud nodig hebben of die goed groeien in een donkere omgeving. Heb je ene tuin waarop de zon de hele dag schijnt? Ook dan ben je aan het goede adres bij Fleurdirect.

https://www.fleurdirect.nl/