Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Buiten spelen wordt nooit oud

Buiten spelen is iets dat al eeuwenlang wordt gedaan. Er zijn bewijzen uit de oudheid dat kinderen toen al met ronde voorwerpen als een bal speelden en allerlei spelletjes uitvonden. Spelen bestaat al even lang als het kind bestaat. Het enige wat er gebeurt is dat de manier waarop verandert.

Tegenwoordig hoeven kinderen niet fel creatief te zijn om te kunnen spelen, er bestaan duizenden soorten speelgoed en spelletjes die kinderen maar al te graag spelen. Natuurlijk zorgt de fantasie van het kind er wel voor dat ze variaties op alles vinden en speelgoed op verschillende manieren gaan gebruiken. Het kan verbazingwekkend zijn hoeveel spelmogelijkheden een simpel doosje krijtjes geeft bijvoorbeeld. Kinderen gaan er tekeningen mee maken, tekenen een parcours voor hun auto’s, maken een tocht met getekende pijlen en hints en zo zijn er nog onbeperkte andere mogelijkheden. Daarnaast kan de creativiteit nog groter worden en meer aangescherpt als kinderen samen spelen en spelletjes gaan uitvinden. Er is veel speelgoed dat gemaakt is om deze creativiteit uit te lokken. De klassiekers doen het meestal het best, een simpele bal of doos krijtjes zijn niet interessant op zich, pas als je leuke dingen bedenkt om ermee te doen, wordt het fijn. Ook bijvoorbeeld een houten zandbak is gewoon letterlijk een bak met zand tot kinderen hun fantasie gebruiken en dingen gaan bouwen of graven.

De klassiekers worden ook nooit oud. Kinderen houden altijd al van speelgoed buiten. Elk kind wordt nog steeds blij als die een glijbaan of schommel ziet. Terwijl de principes van dit speelgoed altijd hetzelfde blijven, roepen ze basisinstincten bij het kind op. Kinderen houden van het gewichtloos door de lucht vliegen op een schommel en de sensatie van het glijden op de glijbaan. Daarom zijn speeltoestellen nog altijd terug te vinden in de meeste tuinen van mensen met kinderen. Door de eeuwen heen, wordt er zo altijd verdergespeeld.

https://www.buitenspeelgoed.nl