Barracuda diving
Image default
Recreation / Outdoors

Al eens een auto verkocht?

Heb jij al eens eerder een auto verkocht? Zo ja, heb je dit via Marktplaats gedaan en is dit een goede ervaring geweest? Zo nee, mooi! Dan kunnen we je informeren over de autoveiling, een manier van snel je auto verkopen voor een goede prijs. Hieronder lees je daar meer over, maar we vertellen eerst iets meer over advertentiesites en hun voor- en nadelen.

 

Betaalde advertentiesites

Iedereen kent Marktplaats wel, de grootste betaalde advertentiesite van Nederland. Ook een plek om je auto te verkopen. Vroeger was dit advertentie platvorm zeer geschikt om van alles te verkopen. Tegenwoordig zijn ze zo commercieel geworden dat je voor bijna elk rubriek moet betalen. Bovendien zijn er veel bedrijven actief welke producten aanbieden. Een tweedehands product vinden wordt ook al lastiger. Ga je een auto verkopen via de site dan ben je al snel 25 euro per week kwijt. Het aandeel handelaren is bovendien ook sterk toegenomen. Binnen een dag krijg je gemiddeld 4 reacties en daar zitten alleen maar handelaren tussen die 25-40% minder voor je auto willen geven als de goedkoopste vergelijkbare auto die er op staat. Vraagt de goedkoopste aanbieder van een vergelijkbare auto 4000 euro dan krijg je een bod tussen de 1800 en 2500 euro. Heb je een telefoonnummer bij je advertentie staan dan is de kans groot dat je een sms, whatsapp of telefoontje krijgt van de handelaar welke opnieuw een onzin bod doet waar je niets mee kunt.

 

Voorkom al dit gedoe en bespaar bovendien geld uit met de autoveiling.

 

De autoveiling

Snel je auto verkopen zonder gedoe en onzinbiedingen? Meld je auto dan aan bij een autoveiling. Een autoveiling is een groot netwerk aan autobedrijven welke ieder een bod kunnen uitbrengen op je auto. Het hoogste bod wordt aan je doorgestuurd en ga je met de prijs akkoord dan is je auto meteen verkocht! Ideaal en het kost geen geld, ook wanneer je de auto niet verkoopt en niets met het bod doet is het gratis.