Barracuda diving
Image default
Bedrijven

Wandafwerking van een nieuwbouw woning

Volgens Stukadoor pijnacker is spuitwerk en renovlies de beste keuze ten aanzien van de wandafwerking van een nieuwbouw woning. Wanneer je in een nieuwbouw woning gaat wonen en de bouw bijna is afgerond kun je gaan starten met de wandafwerking. Uiteraard is regulier pleisterwerk of spachtelputz een keuze die voor de hand ligt, maar aangezien je in een nieuwbouw woning te maken hebt met bouwvocht, dat soms wel enkele jaren aanwezig blijft, verloopt de wandafwerking hier anders dan bij een bestaande woning. Door het bouwvocht nog een lange tijd op een natuurlijke wijze op te drogen. Wanneer je dan gaat stucen zouden er in de loop van tijd scheuren kunnen ontstaan. Vandaar is spuitwerk en renovlies een betere keuze.

 

Latex spuitwerk voor je muren

Een eerste optie om de muren in jouw nieuwbouw woning mooi af te werken is aan de hand van latex spuitwerk. Deze worden veelal door een airless spuitapparaat aangebracht. Dit apparaat zorgt ervoor dat de toediening van de latex verf een stuk eenvoudiger is en dat de afwerking mooi egaal wordt. Daarnaast is het een stuk efficiënter dan het aanbrengen van een latexverf met bijvoorbeeld een kwast of roller. Door de tijdsbesparing is het ook nog eens een stuk goedkoper dan het regulier verven van de muren. Je kunt kiezen uit verschillende afwerkingen zoals matglans en fluweel-mat. Uiteraard kan dit in alle mogelijke kleuren.

 

Renovlies voor je muren

Naast latex spuitwerk aan de hand van een airless spuitapparaat is renovlies ook een uitstekende keus voor je nieuwbouw woning. Renovlies is een zeer sterke behangsoort die vaak wordt gebruikte om kapotte gescheurde wanden te bedekken. Een voordeel van renovlies is is dat het ontzettend flexibel behang is. Uiteraard heb je in je nieuwbouw woning geen scheuren in je muren maar renovlies heeft optisch gezien dezelfde uitstraling als stucwerk. Daarnaast heeft renovlies ook een zeer glad oppervlak waardoor je het altijd kunt behangen of verven. Mogelijke scheurtjes die door het wegtrekken van het bouwvocht ontstaan kunnen dus simpel worden verborgen met renovlies. Het is dan ook een uitstekende keus voor je nieuwbouw woning!