Barracuda diving
Image default
Bedrijven

Een buitenboordmotor die past bij uw boot.

Wanneer u een boot aanschaft is, afhankelijk van het type boot, het ook nodig om een buitenboordmotor aan te schaffen. Er bestaan veel verschillende soorten en maten boten, hierdoor kan het kiezen van de geschikte buitenboordmotor lastig zijn. U wilt natuurlijk een buitenboordmotor die aansluit bij uw persoonlijke wensen en die voldoet aan de technische eigenschappen van uw boot. Daarnaast kunt u ook nog kiezen tussen een verbrandingsmotor en een elektrische buitenboordmotor. Een buitenboordmotor dient te worden afgestemd op het soort boot dat u heeft. Maar hoe komt u erachter welke buitenboordmotor voor uw boot het meest geschikt is? En hoe zit het met onderhoud aan uw buitenboordmotor?

 

Waar op letten bij het kopen van een buitenboordmotor?

Het is zeer belangrijk dat u een buitenboordmotor kiest die bij uw boot past. Elke soort boot vraagt om andere specificaties in een buitenboordmotor. Let dus goed op wat voor boot u heeft en wat voor buitenboordmotor hierbij past. Ook moet u letten op welke type motor voor uw boot geschikt is: een kort- of langstaart. Een buitenboordmotor wordt bevestigd aan de spiegel van uw boot. Om erachter te komen welke motor voor uw boot het meest geschikt is, is het belangrijk om de spiegelhoogte te weten. Is de spiegelhoogte van uw boot lager dan 50cm? Ga dan voor een kortstaart. Als deze tussen de 40-75cm inzit, ga dan voor een kortstaart. Met een spiegelhoogte tussen 40-50cm kunt u voor zowel kortstaart als langstaart kiezen.

Is uw buitenboordmotor toe aan reparatie of onderhoud?

Regelmatig onderhoud aan uw buitenboordmotor is erg belangrijk, niet alleen voor de levensduur van uw motor maar ook voor het voorkomen van dure reparaties en het behouden van de waarde. Indien u geen of te weinig onderhoud buitenboordmotor laat uitvoeren kunnen er problemen ontstaan, of niet tijdig worden verholpen. Dit kan lijden tot een reparatie waarbij versleten en/of defecte onderdelen vervangen dienen te worden. Wanneer dit op het verkeerde moment gebeurt kan het zijn dat u uw boot tijdens het vaarseizoen moet laten repareren. De kans dat u uw boot voor een langere tijd kwijt bent is dan groot. Zorg dus dat niet voor vervelende verrassingen komt te staan en laat onderhoud en/of reparaties tijdig uitvoeren.

Wilt u een professionele onderhoudsbeurt voor uw motor?

Jaarlijks onderhoud is belangrijk voor uw buitenboordmotor. Zowel kleine als grote beurten kunnen het verschil maken. Door periodiek onderhoud te laten uitvoeren verkleint u de kans op problemen. Veel watersport speciaalzaken bieden onderhoud aan. Wanneer u naar een erkende watersport speciaalzaak gaat voor uw onderhoud bent u verzekerd dat de onderhoud wordt uitgevoerd door gediplomeerde monteurs. Tijdens onderhoud wordt uw buitenboordmotor grondig gecontroleerd en kunnen onvoorziene kosten worden voorkomen. Het wordt geadviseerd om onderhoud aan uw buitenboordmotor te laten uitvoeren voor de winterstalling. Zo kunt u aan het begin van het vaarseizoen weer soepel weg varen. 

Heeft u nog vragen?

Mocht u nog vragen of twijfels hebben over de aanschaf van een geschikte buitenboordmotor, laat u dan adviseren door een specialist. Ga langs bij een watersport speciaalzaak bij u in de buurt en leg uw vragen en/of twijfels voor bij een medewerker. In de meeste watersport speciaalzaken is een showroom aanwezig waar zij meteen de verschillende buitenboordmotoren aan u kunnen tonen.

https://www.sandenwatersport.nl/