Barracuda diving
Image default
Bedrijven

Een inductiekookplaat of een keramische kookplaat?

Een inductiekookplaat of een keramische kookplaat?

Kies je voor een inductiekookplaat of een keramische kookplaat? De aansluitingen zijn belangrijk. Heeft je kookplaat een 1-pit of 2-pits plaat dan kan je de kookplaat gewoon gaan gebruiken in je normale stopcontact. Heb je een 3-pit of 4-pit plaat dan moet je kijken naar een 3-fase aansluiting. Dat geldt ook voor een 5-pits kookplaat. Echter is het belangrijk dat je altijd de aansluitwaarde naleest van het apparaat. Je kunt deze aansluitwaarde terugvinden in je gebruiksaanwijzing. Ben je niet zeker van de aansluitwaarde dan doe je er verstandig aan om contact op te nemen met Elektricien Purmerend. Wij kunnen je alles vertellen over diverse soorten inductieplaten en staan je graag te woord. Met scherpe prijzen en vakmanschap zijn wij de beste in ons vak.

Welke redenen zijn er allemaal te bedenken om voor een inductiekookplaat te kiezen?

Er zijn genoeg redenen te verzinnen waarom je zou moeten kiezen voor een inductiekookplaat. Al eerder vermeld is het zo dat het bij nieuwbouwwoningen bijna verplicht is om een inductiekookplaat aan te schaffen en te installeren. Dat maakt het noodzakelijk om een inductiekookplaat te gebruiken. Alternatief in deze situatie is een elektrisch kooktoestel. Let hierbij wel op dat een elektrisch kooktoestel kwalitatief een stuk minder goed is dan een inductiekookplaat. 

Uitzondering wordt gemaakt voor de Smart inductie kookplaat

Het merk Bosch, maar een veel andere merken, hebben tegenwoordig Smartinduction. Dit is een speciale inductiekookplaat en kan gewoon aangesloten worden op een normaal stopcontact. Dat komt namelijk omdat het vermogen van de Smart Inductie kookplaat elektronisch geregeld wordt. Gebruik je twee pitten dan kan dat op maximale vermogen. Gebruik je een extra derde of vierde pit dan neemt het vermogen af en kun je minder snel koken.https://elektricien-purmerend.nl/