Barracuda diving
Image default
Bedrijven

Inbouwverlichting installeren

Verbeterde verlichting voegt waarde toe aan uw huis. Een inbouwlamp, ook wel downlight genoemd, is een armatuur die in een holle opening in het plafond wordt gemonteerd. Wanneer het is geïnstalleerd, lijkt het alsof er licht uit een gat in het plafond schijnt, waardoor het licht naar beneden wordt gericht als een brede schijnwerper of smalle schijnwerper. Inbouwverlichting in de woonkamer, keuken, kantoor en kelder zorgt voor een ruimere woon- en werkruimte. Deze low-profile armaturen zijn goedkoop en eenvoudig te installeren. Natuurlijk heeft u de hulp van een elektricien Eindhoven nodig om te realiseren wat u voor ogen heeft voor uw moderne woning. Lees dit artikel over inbouwverlichting voor moderne woningen om meer te weten te komen over hoe deze armaturen effectief voor u kunnen werken.

Voordelen van inbouwverlichtingsarmaturen

Een minimalistische stijl geniet de voorkeur in een modern interieur, met schone, heldere oppervlakken en lichte kamers. Inbouwverlichting past heel mooi bij het huidige decor omdat ze vlak met het plafond of, minder vaak, het wandoppervlak wordt geplaatst. Zonder het gebruik van lampen, kappen of zonneschermen kunnen kleine ruimtes goed verlicht worden. Inbouwverlichting kan worden gebruikt om een ​​grote hoeveelheid licht over een groot gebied te produceren zonder de ruimte op enigerlei wijze te belemmeren. Bedradings-, montage- en trimcomponenten zijn verborgen achter de muur of boven het plafond. Dit werkt goed in kleinere kamers, zoals voltooide funderingen, en in verschillende decorstijlen. Inbouwverlichting is de juiste keuze als je licht wilt, maar niet genoeg ruimte hebt voor een armatuur.

Beste afstand voor inbouwverlichting

Hoewel de reactie van aannemer tot aannemer verschilt, zijn de meesten het erover eens dat de ruimte in de ruimte uniform moet zijn. Op een 8-voet hoog plafond geven standaardregels aan dat er 4 voet tussen 4-inch lichtarmaturen en 6 voet tussen 6-inch lichtarmaturen wordt gelaten. Als uw plafonds hoger zijn, moet u de armaturen dichter bij elkaar plaatsen om dezelfde dekking te krijgen. De ideale afstand voor verschillende scenario’s, zoals taakverlichting in de keuken of werkplek, varieert sterk. Kies lampen die de juiste maat hebben om de juiste hoeveelheid licht te creëren. Bij het accentueren van kunst aan de muur, moeten verzonken verlichtingsarmaturen op een afstand van 30 tot 40 cm van de muur worden geplaatst. Zorg ervoor dat de bollen gecentreerd zijn op het kunstwerk of kenmerk. Bij het uitlichten van sculpturen of driedimensionale stukken is multidirectionele verlichting ideaal. Probeer het item vanuit ten minste twee verschillende hoeken te belichten.