Barracuda diving
Image default
Bedrijven

Herbestemming industrieel erfgoed

Om innovatieve oplossingen te vinden en ruimte te creëren in de vastgoedsector zijn innovatieve oplossingen nodig. En door het hele land staan op kansrijke locaties oude industriële gebouwen met veel oppervlak leeg die niet meer gebruikt worden. Respace komt daarom met een revolutionaire oplossing voor herbestemming industrieel erfgoed. Het Respace box-in-box systeem bouwt iedere mogelijke ruimte om tot flexibele en zelf in te richten woon- of werkruimte. 

Fexibele herbestemming van industrieel erfgoed

De bouwmethode van Respace zorgt ervoor dat eigenaren van industrieel erfgoed, ontwikkelaars van projecten en architecten in alle vrijheid en met uiteenlopende mogelijkheden hun gebouwen kunnen transformeren. En ook nog eens met duurzame bouwmethoden. Circulair en cradle to cradle.

Het extreem snelle, voordelige en duurzame systeem van Respace is dé oplossing voor herbestemming van industrieel erfgoed, maar ook van bedrijfspanden, hallen en loodsen. Al dit soort gebouwen worden in een paar maanden tijd getransformeerd tot bruikbare en bruisende woon- of werkruimte.

Werkwijze

  1. Een 3D-laserscan meet alle details en de afmetingen van een uniek gebouw. Dat wordt daarna omgezet naar een zogenaamd parametrisch ontwerp. Een weergave van de constructie, volledig afgestemd op het gebouw of project. 

  2. Met het box-in-box systeem van Respace zit je nergens aan vast. De ruimtes kunnen afgestemd worden op verschillende soorten gebruikers. En de ruimtes kunnen tot 3 lagen hoog op elkaar gestapeld worden. Met gebruik van onder meer daktuinen, kantoren, sociale ruimtes, bergruimtes, keukens en terrassen.

  3. Als het ontwerp gereed is, moet er vergunningen aangevraagd worden. Ook daarin heeft het Respace-team expertise. 

  4. Daarna wordt het ontwerp via CNC-frees-machines uitgezaagd. En worden de uitgezaagde onderdelen naar de bouwlocatie gebracht en in elkaar gezet.

Langdurig en flexibel gebruik

Als het systeem geplaatst is, blijft de ontwerpvrijheid bestaan, want alle elementen kunnen nog steeds eenvoudig opnieuw geconfigureerd worden. Door het verplaatsen van wanden en delen te demonteren en weer ergens anders op te bouwen. Dat zorgt ervoor dat gebouwen zo dynamisch en efficiënt mogelijk gebruikt kunnen worden. Een succesvolle oplossing voor herbestemming van industrieel erfgoed. 

Dit bouwsysteem is dus niet alleen bedoeld voor klimaatneutraal herbestemmen. Het biedt ook een oplossing voor toekomstige uitdagingen rondom het functioneel inzetten van commercieel vastgoed en bedrijfspanden. 

Voorbeeld herbestemmingsproject

Het nieuwe Amsterdamse kantoor van Sissy-Boy is gemaakt met Respace. Er is een soort dorp van werk- en vergaderruimtes in een grote loods gemaakt. Die op den duur weer uit elkaar gehaald kan worden om het te verplaatsen. Herbestemming van industrieel erfgoed met lange termijn visie.