Barracuda diving
Image default
Bedrijven

Een dagje weg met een handicap

Eventjes ergens naartoe gaan is niet voor iedereen even makkelijk. Al helemaal als je jouw vrijheid gewend bent geweest maar nu thuis zit met een levenslange handicap, dan kan een reisje plannen erg zuur vallen. En dat terwijl erop uit gaan als je bijna alleen maar binnen kunt zitten juist extra belangrijk wordt! Hoewel je vrijwel altijd van iemand afhankelijk bent en niet alles zelf meer kunt doen, zijn er wel opties om je vooruit te krijgen. Geef niet op, maar probeer juist nu positief te blijven, en ga er zoveel mogelijk op uit als je kunt!

Scouten van de locatie

Iets wat altijd helpt is het scouten van een locatie. Afhankelijk van je handicap kan het namelijk handig zijn om te weten hoe toegankelijk een evenement of locatie is. Uiteraard kun je de locatie (waarschijnlijk) niet zelf ter plekke gaan scouten. Daarom is het goed als je het jezelf eigen maakt om te telefoneren en te mailen wanneer het uitkomt om direct te vragen wat je moet weten. Kun jij ergens ook van komen genieten of wordt dat moeilijk? Helaas is het nog niet overal even gebruikelijk dat er rekening wordt gehouden met iedereen, maar gelukkig wel steeds meer!

Zoek passend vervoer – Rolstoelbus huren

Passend vervoer kun je op meerdere manieren vinden. Je kunt je aansluiten bij een vereniging of organisatie waardoor je sneller toegang hebt tot vervoer zoals een belbus. Ook kun je als particulier een gespecialiseerde taxi opbellen, of je huurt zelf een rolstoelbus. Een rolstoelbus huren is vooral handig als je een weekje op vakantie wilt of langer. Zo hou je zelf je vrijheid en hoef je maar één keer met kosten rekening te houden. Je kunt een rolstoelbus huren bij diverse bedrijven.

Gun jezelf wat langer

Omdat het soms vervelend kan zijn alles fatsoenlijk te regelen voor een uitje met een handicap is het ook handig om vaker langere uitjes te plannen! Als je dan toch al iets gaan huren, dan kun je net zo goed optimaal gebruik maken van je tijd, niet?

 

https://autoverhuurdemulder.nl/rolstoelbus-huren