Barracuda diving
Image default
Financieel

Via deze manieren kun je belastingvrij bijverdienen

De zomer is nog ruim tien maanden weg, maar sommigen van ons zweten nu al. En met goede reden. Noordblok heeft gezinspeeld op een hogere belasting voor de rijken en misschien zelfs op een successierecht. Hoewel dat laatste niet snel te verwachten is, is het eerste wel een reële mogelijkheid.

Wat ga je doen als de minister van Financiën besluit om Robin Hood te spelen met de begroting 2022? Belastingontduiking is illegaal, maar belastingontwijking niet. De wetten op de inkomstenbelasting bieden genoeg mogelijkheden voor de slimme belegger om de om zijn belastingschuld te verminderen. Dit vereist echter een grondige kennis van de belastingregels. Lees hier hoe je belastingvrij kunt bijverdienen

Welk soort inkomen is niet belastbaar?

De Internal Revenue Code definieert belastbaar inkomen als bruto inkomen minus aftrekposten. En de federale wet zegt: “bruto-inkomen betekent alle inkomsten uit welke bron dan ook”.

Dat is een groot gebied, dat niet alleen inkomen uit arbeid zoals loon omvat, maar ook inkomen uit beleggingen dat niet is verdiend. Als je op een cash-vrije basis werkt, is de waarde van items die je ontvangt als ruilhandel ook belastbaar. Dat geldt ook voor jackpots en koerswinsten.

Welke inkomsten zijn belastingvrije inkomsten?

Hier zijn 14 voorbeelden van belastingvrije inkomsten die Uncle Sam’s belastingontvanger niet te pakken krijgt.

Opleiding hulp van je baas

Je kunt tot $5.250 aan gekwalificeerde, door je werkgever verstrekte onderwijsondersteuning van je inkomen uitsluiten.

Adoptiehulp van je werkgever

Als een bedrijf je helpt de kosten van de adoptie van een kind te dekken, is dat meestal geen belastbaar inkomen. Voor het belastingjaar 2020 bedroeg de belastingvrije door de werkgever verstrekte adoptiehulp $14.300 per kind. In 2021 is dat 14.440 dollar. Het bedrag dat je kunt uitsluiten hangt af van je aangepast bruto inkomen.

Alimentatie voor kinderen

Alimentatiebetalingen voor kinderen zijn geen belastbaar inkomen. Overheidsbetalingen aan pleegouders voor hun zorg voor kinderen die officieel in hun huis zijn geplaatst, zijn over het algemeen belastingvrije inkomsten.

Vergoeding voor werknemers

Als je een uitkering krijgt voor een werkgerelateerde ziekte of verwonding onder de federale of een nationale compensatiewet, is dat geld belastingvrij. Als een deel van je arbeidsongeschiktheidsuitkering echter leidt tot een verlaging van socialezekerheids- of spoorweg pensioenuitkeringen, kan dat deel belastbaar zijn. Ook als je weer gaat werken met lichte taken, kan het salaris belastbaar zijn.

Opbrengsten uit levensverzekeringen

Wanneer deze aan je worden uitgekeerd vanwege het overlijden van de verzekerde, is het bedrag meestal niet belastbaar. Meer geld bijverdienen? Je hebt ook de mogelijkheid om online enquêtes in te vullen. Bekijk hier Qlics.

http://MeedoenAanOnderzoek.nl