Barracuda diving
Image default
Financieel

Acht tekenen dat u misschien een geldgebrek heeft

Laten we eerlijk zijn, de meeste persoonlijke financiële adviezen zijn gericht op schaamte en schaarste, en hoewel het voor sommige mensen heeft gewerkt, kan het ook veel schade aanrichten en anderen ontmoedigen. Mensen zijn geëvolueerd met een neiging tot negativiteit, wat verklaart waarom we meer gemotiveerd zijn door negatieve dan positieve dingen. Daarom heeft deze blogpost misschien je aandacht getrokken, in tegenstelling tot een titel als “Hoe creëer je een mindset van overvloed rond geld”.

Hoewel de negativiteitsbias een nuttige eigenschap was toen we in het wild voor tijgers op de vlucht waren, kan het ons in het moderne leven echt tegenhouden. Schaarste is gerelateerd aan onze negativiteitsbias omdat het de overtuiging is dat er niet genoeg middelen zijn om rond te komen, geld is een strijd om aan te komen en we moeten bezuinigen om te behouden en te hamsteren wat van ons is. En schaarste kan ons irrationele dingen laten doen… zoals het creëren van een niet-gastekort in een echt gastekort.

Hier zijn enkele veelvoorkomende op schaarste gebaseerde gedragingen en overtuigingen die financiële trainers zien in hun werk met hun klanten:

Je zit constant in een hamsterwiel van het afbetalen van schulden

Als je uit schaarste opereert, is het gemakkelijk om een tunnelvisie te hebben om je schulden af te betalen tot het punt waarop je misschien grotere betalingen aan hen doet dan je je je kunt veroorloven, waardoor je gewoon terug moet gaan en gebruik uw creditcard om uw basiskosten te dekken. Daarom pleiten wij voor een evenwichtige benadering van het aflossen van schulden EN het tegelijkertijd opbouwen van een goed noodfonds. Het hebben van een noodfonds is een manier om de hoofdoorzaak van het hebben van consumentenschulden in de eerste plaats op te lossen, namelijk niet genoeg geld hebben om de kosten te dekken. Daarbij is het van belang om jezelf bepaalde vragen te stellen bij het doen van investeringen of andere uitgaven zoals hoe kun je in autos investeren en of dit op dat moment wel zo verstandig is. 

Je bent bang om je noodfonds te gebruiken in echte noodsituaties

Als je zover bent gekomen dat je geld op spaargeld hebt, kan opereren vanuit schaarste het gevoel zijn van nog steeds een nooduitgave zoals een autoreparatie op een creditcard willen zetten in plaats van het geld op uw spaargeld te gebruiken. De mentaliteit van schaarste doet ons geloven dat als we geld uitgeven van ons spaargeld, we het nooit meer kunnen aanvullen. Bekijk het op Spaarbuidel om hier meer over te lezen. 

Een oplossing hiervoor is om door te gaan met sparen! Als u altijd de gewoonte heeft om minder uit te geven dan uw inkomen en spaargeld te plannen, kunt u er zeker van zijn dat er meer geld zal zijn om aan te vullen wat op is.

Je staat jezelf niet toe om te dromen en gedurfde doelen te stellen

Schaarsheid houdt ons in een constante en machteloze staat van overleven. Onze faalangst, teleurstelling of wat anderen denken, staat onszelf in de weg om daadwerkelijk na te denken over wat we willen in het leven. Kortetermijndoelen zijn gemakkelijk als je in een staat van schaarste verkeert. Kortetermijndoelen zijn er alleen om aan onmiddellijke behoeften te voldoen. Middellange en lange termijn doelen zijn moeilijker voor te stellen. Een tegengif om uit de schaarste te komen is om doelen te stellen en de persoonlijke ontwikkeling en het spirituele werk aan jezelf te doen om te geloven dat je het verdient om te krijgen wat je wilt en dat je het vermogen hebt om het voor jezelf te bereiken. Sommige vragen die je jezelf kunt stellen als je moeite hebt met het bedenken van doelen, zijn: “Wat zou ik met mijn tijd doen als ik geen geld hoefde te verdienen?”

 

https://spaarbuidel.nl/beleggen/