Barracuda diving
Image default
Hobby en vrije tijd

Ballonvaren in de ochtend

Vaak vragen passagiers aan C-Air ballonvaarten wat de mooiste moment van de dag is om te ballonvaren. Een ballonvaart tijdens de ochtend of tijdens de avond? Persoonlijk is dit een moeilijke vraag om te antwoorden. Beide opties hebben beide hun charmes.

Ballonvaren is en blijft een unieke belevenis waar je ten volle van kan genieten. Dit zowel tijdens de ochtend als tijdens de avond. Hieronder kan je een aantal details terugvinden die je helpen bij het maken van jou keuze.

Tijdstip ochtend ballonvaart

Een ochtendvlucht vindt meestal plaats bij zonsopgang. Afhankelijk van de periode waarin je ballonvaart zal plaatsvinden, zal het uur van afspreken wat wijzigen.

In de zomerperiode is dit natuurlijk wel zeer vroeg, omdat de zon dan sneller opkomt. De langste dag van het jaar is 20 juni, dan komt de zon op om 05:28. Dus indien je een ochtendvaartje wenst deze dag spreken wij af rond 05:00 op de opstijglocatie.

Indien je een ballonvlucht wenst 01 september 2020 spreken we bijvoorbeeld af rond 07:00. De reden dat we zo vroeg afspreken is dat we al onze passagiers willen laten genieten van een prachtige zonsopkomst. Uiteraard is er nog een andere reden, gedurende de dag varen is niet mogelijk. De reden hiervoor is de opwarming van de aarde, ook wel thermiek genoemd.

Wil jij deze luchtballonvaart ook eens meemaken, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Tijdstip avond ballonvaart

Een avond ballonvlucht vindt plaats voor zonsondergang, namelijk een 2 tal uur op voorhand. De zon echter zien ondergaan is jammer genoeg niet mogelijk, we moeten namelijk aan de grond staan voordat de zon ondergaat. We spreken tijdens de langste dag ( 20 juni) van het jaar, af rond 19u30.  Op 1 september spreken wij af rond 18u30. Hoe sneller het donker wordt, hoe vroeger wij afspreken. De reden hiervoor is dat wanneer het donker wordt, het ook moeilijker wordt op te landen. Veiligheid is voor ons absoluut de prioriteit tijdens het ballonvaren. Heb je vragen over een avond vlucht contacteer ons dan eventjes.

 

Ballonvlucht gedurende de dag

Tijdens de zomerperiode ( van mei tot en met september) is dit geen optie. Indien je dit graag wenst te doen tijdens de winterperiode, dan is dit wel mogelijk. In die periode is er geen thermiek, waardoor er overdag zonder problemen een ballonvlucht kan doorgaan. Thermiek zorgt ervoor dat een ballonvaart onbestuurbaar wordt.

 

Alpen vanuit de lucht

Heb je al eens gedroomd van een ballonvaart boven de Zwitserse Alpen? Jaarlijks geven wij onze passagiers de mogelijkheid om mee te varen over de Alpen. Deze vlucht duurt ongeveer een drie à viertal uur. Deze vlucht is een heel uitzonderlijke vlucht. Gedurende deze vaarten kan je genieten van een prachtig uitzicht op de Mont Blanc, Diablerets, het meer van Genève, de Matterhorn en nog tal van andere bezienswaardigheden.

https://www.cair-ballonvaart.be