Barracuda diving
Image default
Toerisme

4 Redenen om met de boot Klein Curaçao te verkennen en er te duiken

Klein Curaçao is een klein eilandje, met alleen een vuurtoren, een paar hutten en een strandhuisje. Het ligt ten zuidoosten van Curaçao en het eiland behoort tot Curaçao. Daarom kunnen bezoekers op Curaçao elke dag gemakkelijk naar Klein om een rustig dagje eiland als geen ander te ervaren.

Hoewel veel mensen, vooral degenen die de wereld rondreizen op zoek naar de mooiste eilanden, van Curaçao hebben gehoord, hebben niet veel mensen gehoord van Klein Curaçao.

Ook al is er niet veel te doen op het eiland zelf, Klein Curaçao wordt beschouwd als een van de beste duikbestemmingen in de Caribische Zee, dankzij het gevarieerde ecosysteem dat alles omvat, van kleurrijke riffen vol koralen tot spannende onderwatergrotten waar je doorheen kunt zwemmen.

De vuurtoren op klein Curacao

Wat is Klein Curaçao?

Klein Curacao is een heel klein, ongerept, onbewoond eiland in de Caribische Zee. Het eiland is slechts 1,7 vierkante kilometer groot, of minder dan een vierkante mijl. Het is een perfect toevluchtsoord voor strandfeesten, barbecues , heerlijk zwemmen en het gevoel alsof je er echt even helemaal tussenuit bent.

Elke dag gaan er bootcharters met bezoekers naar het eiland, waar het zand helderwit van kleur is en het water kristalhelder, warm, uitnodigend en vol zeeleven.

Hoe kom ik naar Klein Curaçao

Gelegen op ongeveer 11 kilometer voor de zuidoostkust van Curaçao, kunt u gemakkelijk per boot Klein Curacao bereiken, maar de reis kan tot twee uur duren. Of je nu het eiland wilt bezoeken om een dag op de ongerepte stranden door te brengen of de onderwaterwereld wilt verkennen door te snorkelen of duiken, je zult de hulp in moeten roepen van een aantal lokale bewoners die bootcharters en duikwinkels exploiteren om u veilig naar het eiland te brengen.

Het wrak van een in 1982 gestrande tanker

Geschiedenis achter Klein Curaçao

Gebouwen op het eiland Klein Curaçao werden gebruikt toen slaven in de 17e en 18e eeuw uit Afrika werden gehaald. Degenen die ziek waren en in quarantaine moesten worden geplaatst, werden op het eiland gehuisvest in een poging hen weg te houden van de gezonde bevolking, maar velen overleefden het niet. In het zuidelijke deel van het eiland zijn nog steeds begraafplaatsen voor sommige van deze slaven te vinden.

Hoewel het tegenwoordig een kaal eiland is, was het vroeger weelderig en groen, en boeren konden er zelfs hun geiten gezond houden. Zeevogels gedijen ook goed op het eiland, en hun uitwerpselen zetten kalksteen dat op het eiland werd gevonden om in fosfaat, dat vervolgens werd geoogst en in heel Europa werd verkocht door individuen zoals John Godden, die in 1871 op het eiland landde. Als gevolg hiervan verdween het groen op het eiland en gingen de zeevogels mee.

In 1888 deed het eiland dienst als Duitse marinebasis. Maar de historische vuurtoren die in het midden van het eiland Klein Curaçao staat, werd oorspronkelijk gebouwd in 1850. Later, in 1879, werd hij herbouwd. En toen werd hij in 1913 opnieuw herbouwd. Hoewel hij lange tijd verlaten was, is de vuurtoren sindsdien opnieuw geactiveerd en gebruikt hij nu een LED-lamp op zonne-energie, waardoor hij functioneel is en toch milieuvriendelijk blijft.

Duiken in Klein Curaçao

Een van de geweldige dingen van Klein Curaçao is dat het een van de echt bekende duiklocaties in het Caribisch gebied is. De meeste mensen denken aan Klein Curaçao, maar realiseren zich de natuurlijke schoonheid van dit nabijgelegen eiland niet, dat onbewoond en daarom ongerept is.

Voor degenen die op zoek zijn naar iets anders, waaronder een dagje uit op een onbewoond eiland, of voor hun volgende duiktrip, kan deze locatie de perfecte keuze zijn.

Het rif rondom Klein Curaçao is perfect voor duikers van alle niveaus die willen worden ondergedompeld in een onderwaterwereld vol kleur en schoonheid. Zeeschildpadden komen veel voor in deze wateren, en tussen de maanden mei en augustus kun je zelfs babyzeeschildpadden aantreffen die hun weg banen van het zandstrand naar het heldere oceaanwater.

Eenmaal in het water kun je het ongerepte rif gemakkelijk verkennen, dankzij de rustige stromingen die het eiland omringen. Je kunt ook in onderwatergrotten zwemmen en de verticale drop-off bekijken. Kijk uit voor palingen die hun kop uit de rotsformaties in het rif kunnen steken, en geniet van de adembenemende uitzichten van enorme scholen tropische vissen van alle soorten en maten die je omringen.

Voor meer tips over wat te doen op curacao kijk om onze site.