Barracuda diving
Image default
Onderwijs

Vrachtwagen chauffeur

Het rijden op een vrachtwagen is een mooie baan. Je trekt met je truck door veel verschillende landen en door steden, dorpen en mooie stukken landschap. Je haalt de vracht op in Nederland bij een bedrijf en rijdt vervolgens dwars door Europa. De vele mooie landschappen die tijdens deze rit voorbij komen zijn echt fantastisch. Je komt op veel plekken waar je normaal gesproken niet zo een, twee, drie zou komen. Dit zorgt ervoor dat je de wereld beter kunt ontdekken en dat je daardoor dus meer mensen eb plekken leert kennen.

Opleiding

Voor het besturen van een vrachtwagen zul je een speciaal rijbewijs moeten halen voor een vrachtwagen. Het is namelijk een voertuig dat de meeste mensen niet dagelijks zullen besturen. Het formaat van een vrachtwagen zorgt ervoor dat je moet wennen bij het inparkeren en het rijden op een snelweg. Het rijbewijs heet een CE. Om dit te halen zul je eerst een rijbewijs C moeten halen. Daarnaast dien je ook een code 95 te halen. Gekeken naar de hele opleiding zal deze rond de 7 maanden duren. Mocht je nu het rijbewijs C of de code 95 niet halen, dan loop je uiteraard vertraging op. Je kunt nadat je het CE rijbewijs hebt behaald meteen aan de slag  op een vrachtwagen.

Nascholing Code 95

Als je een vrachtwagenchauffeur bent is het belangrijk dat je op de hoogte blijft van de laatste regels en wijzigingen. Een speciale eis die hiervoor is gesteld is dat je elke 5 jaar een code 95 nascholing doet. Dit houdt in dat een training zult volgen van 35 uur en 7 praktijkuren. De training zal worden opgedeeld in vier theoriedagen en één praktijkdag. Bij een Code 95 training zul je gebruik maken van een e-learning module en andere lesmaterialen. Het is dan mogelijk om deze module in drie dagen te behalen zodat je weer met de juiste kennis van regelgeving en vaardigheden de weg op kunt. Dan kun je weer genieten van de fantastische landschappen die je tegenkomt in Europa. Het is dus niet alleen de opleiding maar ook de nascholing die belangrijk is.

https://eurotransportcollege.com/nascholing-code-95/