Barracuda diving
Image default
Onderwijs

Engels met een medische of wetenschappelijke insteek. The Square Mile regelt het!

Een cursus zakelijk Frans. Een spoedcursus Frans. Nederlands voor expats. Engels met een medische of wetenschappelijke insteek. The Square Mile regelt het!

Door de krapte op de arbeidsmarkt, zien we in ons land steeds meer buitenlandse werknemers. Sectoren als de logistiek, industrie, gezondheidszorg, energie en engineering kunnen niet zonder Polen, Roemenen en Bulgaren. Om het werkproces soepel te laten verlopen, is het belangrijk dat deze mensen een goede basis Nederlands hebben. Het gaat dan om woordenschat, grammatica, heldere formulering en de juiste toon. Tijdens de taaltrainingen bij The Square Mile komen al deze aspecten aan bod: een zakelijke taalcursus toegespitst op de behoeftes en wensen van de deelnemers. U kunt zich voorstellen dat de nadruk de ene keer ligt op technische termen en de andere keer op zorg-vakjargon.

Om nu alvast te polsen hoe het ervoor staat met het taalniveau van uw werknemers kunt u met hen de online taalniveautest doen: https://www.thesquaremile.nl/taalniveautest/. Aan de hand daarvan kan gekozen worden voor een maatwerk taaltraining. We nemen Spaans als voorbeeld. Dit zijn de mogelijkheden:

  • basiscursus niveau 1 (A1);
  • zakelijk Spaans niveau 2 (A2);
  • zakelijk Spaans niveau 3 (B1);
  • zakelijk Spaans niveau 4 (B2);
  • zakelijk Spaans niveau 5 (C1);
  • zakelijk Spaans niveau 6 (C2);
  • zakelijk Spaans voor ondersteunend personeel;
  • zakelijk Spaans correspondentie en email;
  • zakelijk Spaans voor helpdeskmedewerkers.

Laatstgenoemde variant is zowel toegesneden op mondelinge als op schriftelijke communicatievaardigheden. Van cursisten wordt verwacht dat zij al een goede basis in het Spaans hebben en dat ze de puntjes op de i willen zetten. Doel is voortaan nog sneller en beter te kunnen overleggen (per telefoon en email) met klanten en leveranciers in Spanje en  / of andere Spaanstalige landen. Er wordt geoefend met allerlei situaties: adviseren, uitleg geven, problemen oplossen en omgaan met moeilijke klanten. De opleiding zakelijk Spaans voor helpdeskmedewerkers duurt gemiddeld genomen 30 tot 40 uur. De lesstof wordt verdeeld in lessen die 2 tot 3 uur duren. Die lesuren worden verspreid over minimaal 2 en maximaal 16 weken. Dit zijn richtlijnen natuurlijk. Er wordt altijd geluisterd naar wat de klant wil!

https://www.thesquaremile.nl/