Barracuda diving
Image default
Woning en Tuin

Vouwgordijnen op maat

Vouwgordijnen op maat

Er zijn vele mooie vormen van raamdecoratie. Als je op zoek bent naar mooie maar ook wasbare raambekleding, dan kom je al snel uit bij vouwgordijnen. Vouwgordijnen hebben een klassieke maar toch moderne uitstraling en zijn wasbaar in de wasmachine op 30 graden. Ideaal dus als je graag frisse raambekleding voor je ramen hebt hangen.

Vouwgordijnen met verschillende afwerkingen

Vouwgordijnen zijn er in vele soorten en maten. Om te beginnen is er keuze tussen de baleinen aan de voor- of aan de achterzijde. De meeste mensen kiezen voor baleinen aan de achterzijde. De baleinen aan de voorzijde geven iets unieks en sprekends aan deze mooie vorm van raamdecoratie.

Er is keuze tussen drie modellen vouwgordijnen. Vouwgordijnen zonder volant, met hele volant en met halve volant. Alle drie geven ze een andere uitstraling aan het gordijn. Als je het belangrijk vindt dat de stof gelijkmatig verkleurt door het UV licht, dan is het verstandig te kiezen voor een vouwgordijn met halve of hele volant.

Onze collectie vouwgordijnen bestaat uit mooie stoffen van hoge kwaliteit. We hebben drie verschillende transparanties. Verduisterende stoffen voor verduistering en optimale privacy, lichtdoorlatende stoffen voor privacy en lichtinval en transparante stoffen voor zonwering en zicht naar buiten.

Naast de standaard bediening met metalen of kunststof ketting, is het mogelijk de vouwgordijnen met elektrische bediening uit te voeren. We bieden twee kwaliteitsmerken motoren aan, die beiden te bedienen zijn met afstandsbediening of app. Deze motoren werken op een oplaadbare accu en hoeven dus niet te worden aangesloten op het lichtnet. Het voordeel van deze bediening is dat je als je niet thuis bent je ook je vouwgordijnen kunt bedienen, waardoor het lijkt alsof er iemand in huis is.

Rolgordijnen op maat

Naast vouwgordijnen hebben we vele soorten andere raambekleding in ons assortiment. Zo hebben we rolgordijnen op maat, plisségordijnen, houten en aluminium jaloezieën en verticale lamellen.

In bijna ieder huis hangt wel een rolgordijn. Vooral voor de slaapkamer zijn deze gordijnen erg populair. Onze rolgordijnen zijn net als al onze andere raambekleding van hoogwaardige kwaliteit. We laten ze op maat maken door het Nederlandse bedrijf Verano uit Best. 

Rolgordijnen zijn er met verschillende ophangsystemen en afwerkingen. Iedereen kent het standaard rolgordijn waarbij aan de voorzijde de rol zichtbaar is. Deze wordt aan de zijkanten bevestigd. Ook hebben we rolgordijnen met een montageprofiel. Hierbij is de rol aan de voorzijde ook zichtbaar, maar hier zit een profiel aan waarmee je het rolgordijn niet alleen aan de zijkanten maar ook in het midden kunt bevestigen. 

Als je de rol niet wil zien aan de voorzijde kun je ervoor kiezen het doek contrarollend te bestellen. Het wordt dan andersom op de rol geplaatst, waardoor de stof voor de rol afrolt in plaats van achter de rol. Hierdoor hangt het doek ook verder van het raam af, wat handig kan zijn als er bijvoorbeeld klinken aan ramen zitten.

Rolgordijnen met cassette

Voor een strakke afwerking is het mogelijk te kiezen voor rolgordijnen waarbij de rol in een cassette is verwerkt. Dit kan zowel in een ronde als in een vierkante cassette. De cassette geeft een luxere uitstraling aan je rolgordijnen. Ze zijn verkrijgbaar in zwart, wit en technisch zilver. De kleur van de cassette is ook de kleur van de onderlat voor een mooi geheel.

Bij rolgordijnen met cassette of montageprofiel is het mogelijk om te kiezen voor bediening met ketting, maar je kunt het rolgordijn ook uit laten voeren met een motor. Hiermee is het mogelijk het rolgordijn te bedienen met afstandsbediening of app.

Gratis online advies

Als eigenaar van Marasol heb ik jarenlange ervaring met het adviseren van mijn klanten. Ik kom niet bij je langs, maar kan op basis van foto’s en afmetingen snel zien wat de mogelijkheden zijn bij jouw ramen. Ik stuur graag vrijblijvend een aantal stalen naar je op die je dan thuis op je gemak kunt bekijken. Ook kan ik je adviseren over hoe je de raambekleding het beste kunt monteren en voor welke steunen moet kiezen. Neem vooral even contact met me op voor de mogelijkheden.

– Anna van Marasol.nl