Barracuda diving
Image default
Woning en Tuin

Rolgordijnen op maat

Rolgordijnen op maat

Er zijn vele mooie vormen van raamdecoratie. Veruit de meest verkochte en bekende vorm van raambekleding is het rolgordijn. In bijna ieder huis hangt wel een rolgordijn. In de slaapkamer bijvoorbeeld een verduisterend rolgordijn en in de woonkamer of serre zonwerende rolgordijnen

Rolgordijnen met verschillende afwerkingen

Rolgordijnen zijn er in vele soorten en maten. Om te beginnen is er keuze tussen de de standaard rolgordijnen en de XL rolgordijnen voor extra grote raampartijen. Ook zijn er rolgordijnen die speciaal zijn ontworpen voor kunststof en aluminium kozijnen, de zogenaamde smartfit rolgordijnen. Deze rolgordijnen worden met aluminium rame bevestigd aan de kozijnen, zonder schroeven of boren. Ze zijn ook erg geschikt voor draaikiepramen.

Zowel binnen de standaard maten als de XL rolgordijnen is het mogelijk te kiezen voor een aantal afwerkingen. Rolgordijnen zijn er met verschillende ophangsystemen. Iedereen kent het standaard rolgordijn waarbij aan de voorzijde de rol zichtbaar is. Deze wordt aan de zijkanten bevestigd. Ook hebben we rolgordijnen met een montageprofiel. Hierbij is de rol aan de voorzijde ook zichtbaar, maar hier zit een profiel aan waarmee je het rolgordijn niet alleen aan de zijkanten maar ook in het midden kunt bevestigen. 

Als je de rol niet wil zien aan de voorzijde kun je ervoor kiezen het doek contrarollend te bestellen. Het wordt dan andersom op de rol geplaatst, waardoor de stof voor de rol afrolt in plaats van achter de rol. Hierdoor hangt het doek ook verder van het raam af, wat handig kan zijn als er bijvoorbeeld klinken aan ramen zitten. Ook bij stoffen waarbij de achterzijde een andere kleur heeft dan de voorzijde is contrarollend een goede optie.

Rolgordijnen met cassette

Voor een strakke afwerking is het mogelijk te kiezen voor rolgordijnen waarbij de rol in een cassette is verwerkt. Dit kan zowel in een ronde als in een vierkante cassette. De cassette geeft een luxere uitstraling aan je rolgordijnen. Ze zijn verkrijgbaar in zwart, wit en technisch zilver. De kleur van de cassette is ook de kleur van de onderlat voor een mooi geheel.

Bij rolgordijnen met cassette of montageprofiel is het mogelijk om te kiezen voor bediening met ketting, maar je kunt het rolgordijn ook uit laten voeren met een motor. Hiermee is het mogelijk het rolgordijn te bedienen met afstandsbediening of app.

 

Andere raambekleding op maat

Naast rolgordijnen hebben we vele soorten andere raambekleding in ons assortiment. Zo hebben we plisségordijnen op maat, houten en aluminium jaloezieën en verticale lamellen.

Al onze raambekleding wordt speciaal op maat gemaakt door het Nederlandse bedrijf Verano. 

Gratis online advies

Als eigenaar van Marasol heb ik jarenlange ervaring met het adviseren van mijn klanten. Ik kom niet bij je langs, maar kan op basis van foto’s en afmetingen snel zien wat de mogelijkheden zijn bij jouw ramen. Ik stuur graag vrijblijvend een aantal stalen naar je op die je dan thuis op je gemak kunt bekijken. Ook kan ik je adviseren over hoe je de raambekleding het beste kunt monteren en voor welke steunen moet kiezen. Neem vooral even contact met me op voor de mogelijkheden.

– Anna van Marasol.nl

 

https://marasol.nl/rolgordijnen/verduisterend/