Barracuda diving
Image default
Woning en Tuin

Duurzaam geproduceerde houten vloer den Bosch

Op zoek naar een houten vloer den Bosch die ook nog eens duurzaam geproduceerd is? Bekijk dan de mogelijkheden van AvanceFloors parketvloeren. Duurzaamheid en MVO wordt steeds belangrijker. Kies daarom verantwoord en kies voor een duurzaam geproduceerde houten vloer den Bosch.

 

Houten vloer den Bosch: uit verantwoord beheerde bossen

De houten vloer van AvanceFloors wordt in tegenstelling tot vele andere houten vloeren in Nederland geproduceerd. De productie van de parketvloeren gebeurt op 100% duurzame wijze met duurzaam verantwoord hout. Het eiken hout dat wordt gebruikt voor de productie van houten vloeren is afkomstig uit Oost-Europese bossen die PEFC en FSC gecertificeerd zijn. Dit betekent dat er zorg voor wordt gedragen dat de bossen duurzaam instant worden gehouden. De bossen waar het eiken hout dat voor de vloerdelen van AvanceFloors wordt gebruikt vandaan komt blijven dus in stand. Met het certificaat wordt de garantie gegeven aan de consument dat het een gecertificeerd product is. Ook verkrijgbaar dus in omgeving den Bosch.

100% duurzaam geproduceerde houten vloeren den Bosch

Naast het eiken hout dat afkomstig is uit duurzaam verantwoorde bossen, is de productie van de houten vloer van AvanceFloors ook volledig duurzaam. Er wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen. AvanceFloors heeft een eigen Bio-Energiecentrale (BES), nabij den Bosch. Daar worden houtresten afkomstig uit de eigen productie verbrand en omgezet in groene energie en warmte. Dit wordt weer gebruikt voor de productie van de houten vloeren en de verwarming van gebouwen en droogkamers. Daarnaast liggen er sinds 2016 ruim 3000 zonnepanelen op de daken van de productiehallen. Hiermee wordt zonne-energie opgewekt. Er wordt dus behoorlijk wat groene energie opgewekt. Daarmee is de productie volledig zelfvoorzienend. Er is zelfs een overschot aan energie. Deze groene energie wordt terug geleverd aan het net waarmee 3500 huishoudens kunnen worden voorzien van Groene stroom. 

AvanceFloors wordt geproduceerd in Schijndel, nabij den Bosch. Er zijn verschillende professionele verkooppunten door heel Nederland. Op zoek naar op duurzame wijze geproduceerde houten vloeren? Bekijk dan de mogelijkheden van AvanceFloors houten vloer den Bosch.