Barracuda diving
Image default
Woning en Tuin

Kloostertafels

Als je aan kloostertafels denkt, zie je al snel taferelen voor je van monniken die urenlang met een ganzenveer bezig zijn om teksten te schrijven. Die monniken zijn misschien wat fragiel en kwetsbaar, maar die kloostertafels waaraan ze werken…die zijn enorm robuust en stevig.

Het is niet voor niets dat kloostertafels zo’n krachtige uitstraling hebben. In de Middeleeuwen werd veel waarde gehecht aan de kwaliteit van de tafels. Ze moesten lang mee gaan, en prettig zijn om aan te werken.

Tegenwoordig staan kloostertafels niet enkel meer in kloosters. In steeds meer huizen is een kloostertafel te vinden. Bijvoorbeeld zo’n stoere eettafel, waar je met het hele gezin (en gasten) lekker samen kunt komen. Overdag dient de kloostertafel als speelkamer en ’s avonds is het de plek waar je –onder het genot van een drankje- tot in de kleine uurtjes gezellig kunt bijpraten.

Traditioneel worden kloostertafels gemaakt van eikenhout. Hoewel er sinds de Middeleeuwen veel innovaties zijn geweest op het gebied, is eiken nog steeds het beste materiaal om meubels van te maken. Het hout is hard, waardoor het enorm degelijk is. Een eikenhouten kloostertafel kan tegen een stootje. Zo goed, zelfs, dat eiken kloostertafels vaak een leven lang meegaan. Of zelfs langer. Tegelijkertijd is eikenhout goed te bewerken, waardoor het mogelijk is kloostertafels te bouwen die perfect aansluiten bij jouw wensen.

Kloostertafels op maat

Bij Tafels99 bouwen we alle stijlvolle en functionele kloostertafels helemaal zelf. In onze eigen meubelatelier leveren we ouderwets handwerk. Dat betekent dat we jouw kloostertafel helemaal op jouw smaak kunnen afstemmen. Wil je een rechthoekige kloostertafel, een ronde of juist een ovale kloostertafel? En wil je een traditionele poot, of een moderner onderstel (misschien zelfs van metaal)?

Wil je misschien een kloostertafel met een ongebruikelijke kleur of afwerking? Onze meubelmakers raken er niet van in paniek. Sterker nog, aparte kloostertafels zijn het leukste om te maken.

Dus kom eens langs in Zevenaar voor een bezoekje aan onze showroom en een blik in onze werkplaats. Bespreek je wensen met een van onze adviseurs en je krijgt een (geheel vrijblijvende) offerte voor een kloostertafel, speciaal voor jou op maat gemaakt!