Barracuda diving
Image default
Woning en Tuin

Is dakrenovatie nodig?

Als het buiten regent hoop je dat het binnen droog blijft. Als het water dan langs de muren stroomt ligt het voor de hand dat je een nieuw dak wilt. Dat is niet altijd nodig.

Soms kunnen lekkages worden verholpen met een relatief kleine reparatie, bijvoorbeeld door een paar beschadigde dakpannen te vervangen, of kleine scheurtjes in de dakbedekking te herstellen. En bij grote beschadigingen heb je geen tijd voor een hele renovatie, dan wil je een spoedreparatie gedaan hebben. Daarvoor is het fijn dat er een 24/7 calamiteitenteam paraat staat.

Toch komt er een moment dat dakrenovatie nodig is. Wanneer dat moment is aangebroken is van veel factoren afhankelijk, waaronder de dakbedekking. Zo gaat een bitumen of een PVC dakbedekking normaal gesproken 20-25 jaar mee, terwijl een rieten dak na 30 jaar aan het eind van zijn latijn is. Een pannendak daarentegen kan het tussen de 40-80 jaar uithouden.

Hoe weet je wanneer het tijd is voor een dakrenovatie?

Als er een boom op het dak is gevallen is het wel duidelijk dat je een nieuw dak nodig hebt. Maar meestal is het voor de leek lastig te zien dat een dak op het eind van zijn levensduur is. Schakel een deskundige dakdekker in om een volledige dakinspectie uit te voeren.

De dakdekker weet waar hij op moet letten om een inschatting te maken van de conditie van je dak. De dakinspectie resulteert in een volledig en overzichtelijk rapport. Daarin staat precies hoe je dak eraan toe is, welk onderhoud je in de komende jaren zult moeten laten uitvoeren en welke kosten je te wachten staan.

Is dakrenovatie écht nodig?

Een dakrenovatie is niet goedkoop. Toch is het slim niet te lang te wachten. Want hoe langer je wacht, hoe duurder het wordt. Je moet steeds vaker reparaties laten uitvoeren, en je loopt het risico op grote lekkages, wat grote schade als gevolg kan hebben.

Een betrouwbare dakdekker

Een goede dakdekker zal je geen dakrenovatie aanraden als het niet nodig is. Maar hoe weet je of je te maken hebt met een betrouwbare dakdekker? Kies voor www.roofingservice.nl, een landelijk werkend dakdekkersbedrijf met meer dan een halve eeuw ervaring. Ons diverse team bestaat uit 50deskundige vakmensen die samen alle specialisaties en expertise in huis hebben. Permanente educatie, certificeringen en ons lidmaatschap bij brancheorganisatie Vebidak vertellen je hetzelfde als onze vele tevreden klanten: Roofingservice.nl is dé partij voor jouw dakrenovatie.