Barracuda diving
Image default
Woning en Tuin

Fascinerende moswanden van de Plantenman

Natuurlijk, postmoderne kunst, een schilderij in Cobrastijl of een levensgrote reproductie van een schutterstuk uit de zeventiende eeuw in uw huis zijn ware blikvangers. Prima geschikt om een anecdote of filosofische trouvaille aan op te hangen, maar wat ons betreft is er niets mooier dan een moswand. Een moswand is een feest voor de ogen, rustgevend, blijvend fascinerend en per definitie uniek. 

100% plantaardig

Het woord moswand, we vinden het volkomen ongeschikt om de schoonheid en kracht uit te drukken van het schouwspel dat een schijnbaar willekeurig samengestelde verzameling van verschillende mossoorten biedt. Bekijk een moswand en overtuig uzelf. Vanaf een afstand rustgevend, geschakeerd, levend groen, maar als u dichterbij komt, ontdekt u de ritmische structuur van het tweedimensionale, vibrerend groene vlak. Kom nog dichterbij en de structuren openen zich tot individueel gevormde wolken mos en tenslotte sijpelt de verbazing naar binnen dat deze fascinerende microwereld aan de wand van 100% plantaardige oorsprong is.

Onderhoud

U merkt het, we zijn nogal enthousiast over onze moswanden. Dat is geen wonder, want afgezien van de pure, visuele schoonheid heeft een moswand meer positieve kenmerken. Zo doet een moswand wonderen in ruimten waar de akoestiek te wensen overlaat door de geluiddempende werking van het mos. Wellicht vraagt u zich af hoe u zo een moswand water moet geven of moet bemesten. Wel, dat is niet nodig. Mos is een taai, groenblijvend plantje dat zich in de moeilijkste omstandigheden op onze planeet handhaaft. Zo tiert mos welig, puur op basis van de waterdamp die het onttrekt uit de lucht in uw woning.

Mosschilderijen en roomdivider

Heeft u interesse in een betoverende moswand, maar heeft u liever een mos structuur van kleinere omvang? We leveren ook mosschilderijen: schilderijen alleen opgebouwd uit mos in diverse formaten. Of wat dacht u van een roomdivider van mos? Een moswand op wielen, biedt onverwachte mogelijkheden om in een mum van tijd de kamer waarin u zich bevindt, om te toveren tot een intieme, aantrekkelijk hoekje.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Kijk op de website van De Plantenman voor meer ideeën!