Barracuda diving
Image default
Toerisme

Weekendje belgische kust

 

weekendje belgische kust

 

 

Wat weet jij over België? Het is een klein land in het westelijke deel van Europa, beroemd om zijn heerlijke chocolade en schuimende dranken van hoge kwaliteit. Door dit land te bezoeken, kunt u zich onderdompelen in de sfeer van de middeleeuwen, want de Belgen spannen zich in om hun steden in hun oorspronkelijke vorm te behouden. In feite bezoeken toeristen België omwille van ontspanning voor de ziel: wandelen door smalle geplaveide straatjes, nadenken over middeleeuwse gebouwen, verzamelen in gezellige koffiehuizen. Maar het bleek dat dit land ook perfect is om te ontspannen aan de kust, omdat het aan de kust van de Noordzee ligt. Als u overweegt een vakantie in België aan zee in 2020, prijzen en attracties, resorts en de subtiliteiten van reisplanning – leest u hierover in het artikel.

 

Ja, België is niet een van de meest populaire landen voor strandvakanties, maar de resorts hier zijn vrij Europees, terwijl ze niet zo druk zijn als de Italiaanse of Bulgaarse kust. Het enige is natuurlijk dat de Noordzee helemaal niet zo warm is als de Middellandse Zee of de Zwarte Zee, en daarom rusten ze hier voornamelijk van half juli tot half augustus, maar op dit moment is het heel goed mogelijk om te zwemmen en te zonnebaden. De gemiddelde luchttemperatuur is ongeveer 20 graden Celsius.

 

Bovendien kan een zomervakantie in België niet alleen ontspanning op het strand geven, maar ook erg interessant worden door de bezienswaardigheden van vele attracties, en het zal ook comfortabel zijn – het serviceniveau is hoog. Daarom kan België worden beschouwd als een vakantiebestemming aan zee. De kosten van rust aan de Belgische kust zijn, op zijn zachtst gezegd, aanzienlijk. Dus als u besluit een tour te kopen, moet u ongeveer 110-140 duizend roebel voor twee uitgeven. De voordelen van het boeken van een tour zijn de afwezigheid van de noodzaak om zelfstandig naar accommodatie te zoeken en tickets heen en terug te reserveren. Je kunt zelf een reis plannen, maar je kunt het toch geen budget noemen.

Oostende, gelegen in het Vlaamse Gewest, is de grootste kuststad van België. Dit is een van de langste (negen kilometer strand) resorts waar de meeste Belgen rusten. Deze plek valt op door het feit dat hier de koninklijke villa werd gebouwd, die nu echter is omgebouwd tot hotel. Als je wilt, kun je hier stoppen om uit te rusten en je als belangrijke personen te voelen. Momenteel bezoekt de koninklijke familie nog af en toe Oostende. Maar meestal zijn dit werkbezoeken. Maar je kunt lekker uitrusten in Oostende. Hoe daar te komen? De makkelijkste manier om van Moskou naar Oostende te komen is via Brussel. Veel vluchten verbinden de hoofdstad van de Russische Federatie met Brussel; de kosten van een enkele reis in de zomer van 2020 bedragen ongeveer 8000 roebel. Van Brussels Airport – naar het treinstation. Treinen naar Oostende rijden elk uur en de reis duurt ongeveer anderhalf uur. Het tarief is ongeveer 20 euro. U kunt zich verplaatsen in het resort met de kusttram die de hele Belgische kust volgt. Zo kunt u zelfs naar naburige steden gaan.

De stad is een zeer populaire badplaats onder Europeanen, dus er zijn hier nogal wat hotelvestigingen. De accommodatieprijzen zijn vrij hoog, maar het niveau van de etablissementen verdient lof. Dus twee toeristen kunnen in een hostel op 5 minuten lopen van de zee verblijven, hebben de mogelijkheid om in een gedeelde keuken te koken en gebruiken een uitstekende verbinding voor ongeveer 4,5 duizend roebel per dag. Een driesterrenhotel in het stadscentrum kost ongeveer 5,5 duizend roebel per dag voor twee personen, terwijl de kamers wat apparatuur hebben, de prijs is inclusief ontbijt. En twee toeristen kunnen voor ongeveer 11,5 duizend roebel per dag in de voormalige residentie van de hertogen (kuuroord, originele inrichting, marmeren badkamer en fitnessruimte) verblijven.

De stranden van Oostende zijn breed, zanderig en comfortabel. Het is de moeite waard om je voor te bereiden op het feit dat ze in het hoogseizoen ook druk zullen zijn, omdat dit resort populair is bij Europeanen, vooral de Britten. De dijk van Albert I strekt zich uit bij de zee, waar veel cafés en restaurants zijn. Zelfs als je in een appartement woont of liever eten in supermarkten koopt, kom dan zeker een keer langs in het visrestaurant – hier kun je de meest verse, heerlijke gerechten proeven van zeldzame soorten zeevruchten. En vergeet niet te genieten van Belgisch bier!

 

Toeristen noemen restaurant Lusitania een van de meesterwerken van het resort. Belgische keuken en zeevruchten – dit is het “sterke punt” van de instelling. Reizigers merken op dat u op deze plek gastronomische gerechten kunt proeven tegen prijzen die aangenaam zijn voor Europa. Een ander interessant etablissement is het restaurant Apero Fish Palace, populair bij zowel de lokale bevolking als toeristen. En in de gezellige Bistro Mathilda bistro kunt u een hap Belgische overheerlijke desserts eten.

Naast het genieten van de zee en zijn geschenken, heeft het resort ook plekken voor zowel de geest als de ziel. Bewonder de neogotische kerk van Sint Peter en Paul, gebouwd rond de 19e en 20e eeuw: opengewerkte decoratieve elementen, sculpturale groepen en andere geneugten zullen alle architectuurliefhebbers aanspreken. Een meer bescheiden ogend gebouw – de kerk van de kapucijnen – behoort tot de 17e eeuw. Museumcomplex Raversijde bestaat uit drie afzonderlijke delen en een natuurpark. Het voormalige landgoed van de Belgische regent zal een beroep doen op degenen die het interieur en de persoonlijke bezittingen van een koninklijk persoon, de Atlantikwall – liefhebbers van militaire kunst en het sinds de 14e eeuw bekende dorp Valraverseide – willen bekijken op degenen die het leven van gewone vissers uit de middeleeuwen willen zien. King Leopold II Park is een goede plek om op een zonnige dag te wandelen: er is een bloemenklok, een speeltuin en zelfs schattige konijnen. Je moet ook een wandeling maken naar het Mercator-zeilschip en alle delen van het schip zien voor een paar euro. En als je van kunst houdt, bezoek dan het Mu.ZEE Museum, dat een collectie Belgische schilderijen uit het midden van de 19e eeuw toont. Een kaartje voor het museum kost ongeveer 9 euro.

 

Voor degenen die met een gezin reizen, met kinderen, is een uitstapje naar het plaatselijke Noordzeeaquarium zeker interessant, waar u de bewoners van de diepzee kunt ontmoeten. Een andere interessante plek voor gezinnen is het pretpark Earth Explorer, gewijd aan de elementen van de aarde. Paardrijden is mogelijk bij Wellington Racetrack. Liefhebbers van een actief nachtleven en entertainment voor volwassenen kunnen terecht in de Langestraatstraat – er zijn een groot aantal bars, nachtclubs. Ga voor maagverwennend winkelen naar een van de lokale vismarkten en souvenirwinkels in de Kapellestraat. In Oostende koop je kleding van hoge kwaliteit van grote wereldmerken en tegen gemiddelde prijzen. Wat wordt er meestal als souvenir uit Oostende meegebracht? Dit zijn zaken als: Traditionele souvenirs aan de kust – schelpen, bootjes, kleding in “zee” -stijl. Souvenirs met Belgische smaak – kant, chocolade, bier. 

 

weekendje belgische kust

 

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html