Barracuda diving
Image default
Aanbiedingen

Rijschool Rijswijk

Wat houdt een beginnersrijbewijs van rijschool Rijswijk in?

Wanneer je net jouw rijbewijs na al die rijlessen Rijswijk binnen hebt dan heb je een beginnersrijbewijs, maar wat is hier speciaal aan? En hoelang heb je dit rijbewijs?

Een beginnersrijbewijs heb je de eerste vijf jaar als bestuurder wanneer je als 18e jarige of ouder je rijbewijs hebt gehaald, wanneer je pas 17 was dan heb je zeven jaar een beginnersrijbewijs.

Een beginnersrijbewijs houdt in dat jij jouw rijbewijs direct kwijt bent wanneer je voor een 2e keer in deze periode van 5 of 7 jaar wordt aangehouden voor een verkeersdelict. Een verkeersdelict is een ongeval in het verkeer dat voor jou veroorzaakt is of wanneer je hinder in het verkeer hebt veroorzaakt. Er volgt dan een onderzoek naar jouw rijvaardigheid en eventueel moet je opnieuw jouw rijbewijs gaan halen.

Wat is het puntenrijbewijs?

Wanneer je een rijbewijs hebt dan weet je vast dat er sinds een aantal jaren iets aangepast is waardoor er nou met het puntensysteem wordt gewerkt op het gebied van alcohol achter het stuur. Maar wat houdt dit precies in?

Iedereen heeft een puntenrijbewijs, of je hem nu net hebt gehaald of al 40 jaar hebt. Er geld dat jouw rijbewijs wordt ingetrokken wanneer je binnen 5 jaar tweemaal wordt aangehouden voor alcohol achter het stuur waarvan de tweede keer met een promillage van minimaal 1,3 was. Er wordt dan een onderzoek ingesteld naar jouw rijvaardigheid en alcoholgebruik. Eventueel moet je een alcoholcursus volgen of wordt je rijvaardigheid getest met een praktische test. Bij onze Rijschool Rijswijk hebben we voldoende theorie materiaal en kan je deze bestuderen om je voldoende bij de les te houden.

 

https://drivercompany.nl/rijschool-rijswijk/